Imatge del lloc dels fets.

Tiroteig a Madrid: 8 trets, un mort i una hipòtesi

Surten a la llum les dades més significatives del tiroteig d'ahir a Madrid i les hipòtesis canvien de rumb

Les notícies i successos que passen cada dia al nostre país són molts i de tota mena. En les últimes hores, n'ha tingut lloc un que ha commocionat la població. Ahir a la tarda es va produir un tiroteig a Madrid que va posar fi a la vida d'un home. 

Ara, els fets estan sent investigat per la policia, que analitza al mil·límetre els detalls de l'escena i les persones involucrades.

De fet, fa poques hores el cas ha canviat de direcció. Hi hauria un home que s'ha lliurat com a responsable de la mort de l'individu esmentat. 

Totes les claus del tiroteig

Ahir, cap a les 15:00, el districte madrileny de San Blas-Canillejas va veure alterada la seva tranquil·litat. A la plaça d'Alsàcia, un ciutadà de 46 anys que circulava amb el vehicle va ser envestit per un altre cotxe. Després, un tercer automòbil es va convertir en protagonista dels fets, ja que de l'interior va sortir un home armat.

Mans d'un home apuntant amb una pistola.
Un home va sortir del tercer vehicle i va començar a disparar. | Canva 

L'home armat es va apropar al primer vehicle i va disparar fins a vuit vegades el conductor. De les bales, un total de cinc van travessar el cos de l'objectiu, la majoria al cap, i van provocar la seva mort.

Tant és així que, malgrat l'assistència dels sanitaris, no es va aconseguir reanimar-lo de la parada cardiorespiratòria que patia.

Imatge del lloc dels fets.
El conductor del primer cotxe implicat va rebre diversos trets. | Europa Press 

En el moment dels fets hi havia moltes persones que es van intentar protegir de seguida. Ara, són fonamentals per a la investigació del cas. De fet, algunes han explicat que un dels dos cotxes va fugir pel carrer Nicolás Salmerón.

El Grup d'Homicidis de la Brigada Provincial de Policia Judicial és el que ha assumit el cas i analitza les declaracions dels testimonis. També està fent el mateix amb els enregistraments de les càmeres de seguretat de la zona.

Imatge del lloc dels fets.
Els testimonis del succés són crucials en la investigació. | Europa Press 

Amb tot aquest material, han arribat a establir una primera hipòtesi. Així, han arribat a la conclusió que el tiroteig no és fruit d'una discussió per una qüestió de trànsit. Semblen tenir clar que tot indica que s'ha tractat d'una venjança.

La conclusió s'extreu després de saber que la víctima, que pertanyia al «clan dels extremenys», havia estat implicada anys enrere en un succés greu. En concret, va ser detingut i finalment absolt per l'assassinat de dues persones arran de les baralles amb una altra família d'ètnia gitana. En efecte, amb els anomenats «els gallecs».

El presumpte autor dels trets decideix lliurar-se

Recentment, el cas ha fet un gir inesperat. Aquesta matinada, a les 05:00 hores, un home s'ha entregat i declarat com a autor dels trets a la Comandància de la Guàrdia Civil de Sevilla.

A més, ha reconegut davant els agents que si feia aquest pas era per la pressió que havia patit des del que havia passat. Tant des dels mitjans com des de l'àmbit policial.

Muntatge fotogràfic d'unes manilles i un agent de la Guàrdia Civil.
Un home s'ha lliurat a la Guàrdia Civil com a autor dels fets. | CatalunyaDiari 

Segons informa 'ABC', sembla que l'home, del qual no ha transcendit cap tipus de dada, ha estat traslladat després. Exactament se l'han endut a la Prefectura Superior de Policia d'Andalusia Occidental.

Ara queda esperar que es facin públics més detalls per conèixer amb més profunditat el que va passar i veure si la hipòtesi és real.