Foto de l'ala d'un avió i núvols

Tragèdia aèria a Cadis: els 4 membres d'una mateixa família morts

Les víctimes són el propietari de l'empresa Quick Air, la dona i la filla, i un altre home

Un avió privat que es va enlairar ahir a la tarda des de Jerez de la Frontera (Cadis) ha protagonitzat un tràgic accident aeri. L'aeronau es va estavellar al mar Bàltic abans de les vuit del vespre. A l'interior hi viatjaven quatre membres d'una mateixa família, entre els quals hi havia el pilot.

L'avió era un Cessna 551 que es va enlairar cap a les quatre de la tarda a l'aeroport de Jerez, Cadis. El pilot es va comunicar amb el centre de control cap a les cinc, quan estaven sobrevolant Toledo. La comunicació no era clara i amb prou feines s'entenia el missatge, però sembla que tenien problemes.

L'avió havia d'aterrar a Colònia, Alemanya, però va seguir el vol fins que es va perdre el rastre. El seu vol va continuar fins a Letònia, on va perdre altura amb gran rapidesa i es va estavellar. Les víctimes mortals són l'amo de l'empresa Quick Air, KP Grisemann, la seva dona, la seva filla i un home.

▶️ Vídeo del dia

Una família i els seus gossos

A l'avió accidentat hi viatjaven la família Grisemann i els seus dos gossos, i era el pare de família qui pilotava la nau. La família té una residència a Zahara de los Atunes, província de Cadis. Per això era habitual que fes el trajecte entre els aeroports de Jerez i Colònia.

Ahir, poc després d'enlairar-se, van començar els problemes i no es van poder comunicar amb claredat. Semblava que tenien problemes de pressurització, així que es va activar el protocol de l'OTAN. Uns avions militars van sortir des de Torrejón de Ardoz per assistir a l'avió que presentava problemes.

Van intentar comunicar-se amb la nau però sense èxit, i van comprovar que avançava en línia recta a la velocitat deguda. Van escoltar l'avió fins a Bordeus, França, i dues caces franceses van seguir amb l'escorta. Tampoc van aconseguir contactar amb el pilot, i a més hi havia alguna cosa inquietant.

Va perdre altura fins a estavellar-se

Segons informa la companyia gestora del vol, des dels caces militars no van veure ningú a la cabina. Això podria indicar que els ocupants ja estaven inconscients, o fins i tot morts. En algun punt de la navegació aèria a França, la nau va poder fer alguna maniobra estranya.

Segons el diari suec Aftonbladet, el vol tenia previst aterrar a la ciutat alemanya de Colònia. Caces alemanys i danesos també es van posar a l'alçada de la cabina de l'avió però no van veure ningú. De sobte es va perdre el rastre, i la nau va continuar volant fins a Letònia.

Fotomuntatge trajecte i avió
L'avió va sortir de Jerez i es va estavellar al mar Bàltic | ESPAÑA Diario

A les costes de Letònia va perdre altura amb gran rapidesa fins a estavellar-se en aigües del Bàltic. Així ho mostren les pàgines web de navegació aèria, amb el seguiment de la trajectòria fins a la caiguda. Poc després de les vuit del vespre, van comunicar oficialment la tragèdia.

Així van confirmar la tragèdia

«Lamentablement, hem de confirmar que a primera hora de la tarda una avioneta procedent d'Espanya es va estavellar al Mar Bàltic, davant de Letònia». Així feia el comunicat de les Forces Aèries alemanyes. Les autoritats van confirmar la mort dels quatre ocupants.

Al lloc de l'accident es veia una gran taca d'oli a l'aigua, i tot feia pensar que no hi havia supervivents. Les quatre víctimes mortals són membres d'una mateixa família de nacionalitat alemanya. L'avió accidentat és un aparell de deu places amb més de 40 anys d'antiguitat.

Segons els experts, és molt probable que els ocupants quedessin inconscients en ple vol per la falta d'oxigen a la cabina. S'ha procedit a l'operació de rescat dels cossos de les víctimes mortals. Es tracta d'un dels pitjors accidents aeris a Europa els darrers anys.