Focs artificials

Tragèdia familiar: Dos germans moren per l'explosió dels focs artificials

Set persones més van resultar ferides en l'accident

Una família sencera es vesteix de dol després dels horripilants successos. I és que dos germans han perdut la vida en un accident ocasionat per l'explosió incontrolada d'un espectacle pirotècnic.

Les dues víctimes, una menor d'edat, van deixar un gran buit a la seva família. A més, set persones més han resultat ferides pels focs artificials.

Imatge dels focs artificials
L'ús incorrecte dels focs artificials pot provocar conseqüències mortals, com en el cas del municipi francès de Cholet | Pixabay

 

Una celebració que va acabar en tragèdia

Els fets es remunten la nit passada del 14 de juliol al municipi ubicat a França, Cholet. Allí un nen de 7 anys i la seva germana de 24 van presenciar acompanyats de la seva família els focs artificials que acomiadaven les celebracions de la festa nacional francesa.

El fiscal Éric Bouillard va informar la premsa local que els familiars estaven «a uns cinquanta metres de la plataforma de llançament» quan es va produir la trista notícia.

A causa de l'explosió incontrolada, també hi va haver set ferits, entre ells els pares de les dues víctimes mortals. Tots van ser traslladats al centre hospitalari d'urgència, i un home de 30 anys es troba en estat greu.

«El coet va explotar al mig de la gent»

L'alcalde de Cholet, Gilles Bourdouleix, no ha dubtat a manifestar el seu dolor després de ser coneixedor de les dues morts a la celebració. «És un drama terrible», va sentenciar. En declaracions a l'emissora France Info, va afirmar que «un coet va explotar al mig de la gent».

Alhora, el màxim representant del municipi ha confirmat que l'equip de seguretat encarregat de l'esdeveniment havia aconsellat les persones del lloc que s'allunyessin. No obstant això, en principi no hi havia cap perill als focs artificials.

Bourdouleix va aclarir que Cholet treballa «des de fa molts anys» amb la mateixa empresa de pirotècnia i no havien tingut mai cap accident com aquest. «És la primera vegada», que el municipi pateix un aldarull durant les festes nacionals del 14 de juliol.

De tota manera, la Fiscalia ha obert una investigació per homicidi involuntari. El principal objectiu és conèixer les causes de l'accident i determinar si s'hauria d'haver impedit l'acostament de les víctimes.

De moment, les autoritats no han donat més informació. Caldrà esperar per saber si els set ferits finalment aconsegueixen recuperar-se, o altrament, també seran víctimes de la tragèdia de Cholet.