Foto de Guto Jenkins i el seu fill Ialto.

Tragèdia familiar: mata el seu fill de 3 anys de manera accidental

Va atropellar el seu fill amb el camió de repartiment

Un tràgic succés ha causat una gran commoció a tot el món, i en especial al Regne Unit. Un pare ha matat accidentalment el seu fill de tres anys mentre aquest muntava amb bicicleta. El progenitor no es va adonar de la seva presència i va fer marxa enrere amb el camió sense mirar.

Guto Jenkins es disposava a sortir amb el seu camió de repartiment per fer una entrega a la localitat britànica de Carmarthenshire. El seu fill Ianto estava jugant, però el seu pare no el va veure i el va atropellar de forma accidental. El nen va patir ferides de molta gravetat que li acabarien costant la vida.

La policia ha obert una investigació per aclarir aquests fets, encara que tot apunta a un succés accidental. L'home està devastat i assegura que el sentiment de culpa l'acompanyarà tota la vida. Ha estat ell mateix qui ha explicat com va passar, i ha donat tota mena de detalls.

La pitjor trucada de la seva vida

Segons ha explicat, volia emportar-se el seu fill petit a fer el repartiment, però el nen va demanar quedar-se a casa. El seu pare va deixar que es quedés amb la seva germana i la seva cosina muntant amb bicicleta. Va pujar a la camioneta Volkswagen Amarok 4x4, va revisar els miralls i es va disposar a sortir de casa.

Foto de Ianto Jenkins.
Ianto Jenkins, mort en un tràgic accident. | Cedida

 

«No el vaig veure en cap moment, malgrat mirar pels retrovisors i per sobre la meva espatlla», ha assegurat Guto. Explica que no va veure ni va sentir res fora del normal, així que no es va adonar que havia atropellat el seu fill. Va ser més tard quan va rebre la trucada que va enfonsar la seva vida.

«Vaig rebre una trucada de la meva mare dient que el nen estava mort, va ser el pitjor moment de la meva vida», ha confessat. Des de llavors no deixa de repassar mentalment una vegada i una altra el tràgic accident. Encara no sap exactament amb quina part del vehicle va poder colpejar el nen.

Què diu la investigació

«Encara tinc flashbacks», ha afirmat, «no hi ha un sol dia que no pensi en les circumstàncies de la seva mort». Ha assegurat que és «un malson amb què viuré la resta de la meva vida, el dolor i la culpa no desapareixeran». Ara està sent acompanyat per familiars i amics.

La investigació policial apunta que el nen i la seva germana s'havien quedat amb el seu pare a la granja familiar. El seu pare, que porta un negoci familiar de terra vegetal, acabava de recuperar-se de la Covid. L'àvia estava treballant amb el portàtil quan tenir lloc la tragèdia.

▶️ Vídeo del dia

La germana del nen va avisar la seva àvia cridant «Ianto és mort», però la dona pensava que estava exagerant. «És una nena molt dramàtica i, en veure'l estirat a terra, vaig pensar que s'havia raspat el genoll», explica. Quan es va acostar a pocs metres va poder veure que tenia el cap obert.

La mare està en xoc

L'àvia del nen va cobrir el cos del nen amb una tovallola i va trucar al seu fill per donar-li la tràgica notícia. A continuació, va trucar a Chloe, la mare del menor, que era fora amb la seva nova parella. La dona, de 27 anys, va entrar en estat de xoc, però va demanar veure el seu petit.

Foto de la família Jenkins.
El nen que ha mort en una foto familiar amb la seva mare i la seva germana. | Cedida
 

Tot i la dura situació, Chloe no culpa la seva exparella del que va passar i va abraçar al seu sogre quan es van veure. La família està intentant mantenir-se unida per superar aquest tràngol tan dur. Ara recorden amb afecte el nen mort, un petit molt alegre i sempre amb ganes de jugar.

Aquests accidents són més freqüents del que sembla, ja que moltes vegades els pares van amb presses. Per això és recomanable tenir sempre controlats els menors quan es fa alguna maniobra amb el cotxe. Aquests successos són especialment cruels, i els afectats necessiten ajuda psicològica.