Bombers de la Generalitat

Tràgic final: Troben mort el capellà desaparegut a Catalunya

L'home hauria desaparegut aquest diumenge passat a la tarda

Tràgic succés a Catalunya. Els Bombers de la Generalitat han localitzat aquest matí el cos sense vida d'una persona al municipi de Tavertet. Tal com afirmen les primeres hipòtesis, es podria tractar del capellà de la localitat el qual va desaparèixer aquest diumenge a la tarda. 

Els Bombers de la Generalitat han trobat una persona morta en una zona de difícil accés de Tavertet, Osona. Es tracta d’home de 78 anys i les primeres informacions apunten que era el capellà del municipi. Aquest hauria desaparegut ahir a la tarda i l’estaven buscant pel nucli urbà.

Podria tractar-se del capellà

Els efectius de seguretat han localitzat el seu cos sense vida la matinada d’aquest dilluns, al voltant de dos quarts d’una. Aquest matí, un total de 17 vehicles de Bombers s’han desplaçat fins al lloc dels fets per fer l’aixecament del cos i portar-lo a l’Hospital de Vic. El lloc exacte s’ha pogut trobar gràcies al seu cotxe, que estava aparcat a prop.

Els Mossos d'Esquadra van rebre la denúncia de desaparició ahir a la nit i sembla que la persona localitzada seria la que s’estava buscant. L’autòpsia permetrà confirmar-ne la identificació. La policia ha obert una investigació i, de moment, la principal hipòtesi és que es tractaria d’una mort accidental.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Com actuar davant una desaparició

Els Mossos d'Esquadra informen que, en el cas que un familiar o amic hagi desaparegut, cal denunciar-ho a la policia ràpidament. Aquest pas sembla molt obvi, però no està de més recordar-lo. A Catalunya, es pot denunciar des de qualsevol comissaria del Cos dels Mossos d'Esquadra o de les policies locals.

És molt necessari que en el moment de la denúncia intentem aportar el màxim d'informació possible de la persona desapareguda per, així, facilitar als professionals la seva cerca:

  1. Fotografia recent.
  2. Descripció detallada.
  3. Característiques físiques i trets diferencials.
  4. Roba que portava en el moment que va desaparèixer. 
  5. Dades identificatives com el Document Nacional d'Identitat.
  6. Informació rellevant tant de la desaparició com sobre la persona desapareguda.

Un cop feta la denúncia i aportada tota la informació requerida, s'iniciarà una investigació per aclarir si la desaparició ha estat voluntària, accidental o forçada. A més, es posaran en marxa tota una sèrie d'actuacions dirigides per a la localització de la persona que es troba en parador desconegut.