Motocicleta interceptada

Tràgic succés al Segrià: moren tres motoristes en un accident de trànsit

121 persones han mort aquest any a carreteres catalanes

Aquest dijous, 22 de setembre, ha deixat tres noves víctimes mortals a les carreteres catalanes. Un accident de trànsit a Alfés en el qual s'han vist involucrats dues motos i un cotxe ha fet que pugi a 121 la xifra de persones mortes en 2022 a la xarxa interurbana de Catalunya, de les quals 32 han estat motoristes.

L'accident ha tingut lloc a primera hora de la tarda al terme municipal d'Alfés, a la comarca del Segrià. Cap a dos quarts de quatre, al quilòmetre 126,5 de la carretera C-12, s'ha produït una topada entre un turisme i dues motocicletes. Les causes del sinistre encara s'estan investigant.

A banda de les tres persones que han perdut la vida a causa d'aquest accident, dos ocupants del turisme també han resultat ferits amb lesions de gravetat menor. Arran de la incidència s'han activat quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra, set dotacions dels Bombers i cinc ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Les dades de trànsit milloren a tot Catalunya excepte a Girona

Les morts en accidents de trànsit a les carreteres gironines han augmentat un 33% des de principi d'any en comparació amb el mateix període del 2019, el darrer any comparable perquè no hi havia restriccions de mobilitat relacionades amb la pandèmia.

Per demarcacions, però, la realitat és diferent. Lleida registra el descens més significatiu del país amb una reducció del 52% en les defuncions en accidents, seguit de la demarcació de Barcelona amb un 18,6% menys. A Tarragona el nombre de víctimes mortals és la mateixa que fa tres anys (32). Tanmateix, el director del Servei Català de Trànsit ha subratllat que, en sinistralitat, les dades mai poden ser bones mentre darrere hi hagi ferits i víctimes mortals. 

▶️ El vídeo de la setmana

Trànsit i els Mossos estan duent a terme un seguit de campanyes amb més controls i mesures concretes per intentar sensibilitzar els conductors, detectar infraccions i, en definitiva, reduir la sinistralitat. Algunes d'aquestes accions van centrades a aquells grups que generen, ara per ara, més preocupació com el compliment de la normativa de descans en els transportistes o evitar atropellaments de vianants com a col·lectiu vulnerable.