Pla obert d'un dels aspirants dins l'aigua fent una de les proves de selecció de la Creu Roja per ser socorrista.

Tràgica mort per ofegament d'un home de 74 anys en una platja catalana

El socorrista ha intentat reanimar a la víctima

Nou i terrible ofegament en una platja catalana. Un home de 74 anys ha mort ofegat en una platja situada a la comarca de l'Alt Empordà.

Un home de nacionalitat alemanya i de 74 anys ha mort aquest dijous a la tarda ofegat a la platja del Cortal de Sant Pere Pescador, a l'Alt Empordà.

El socorrista de la platja l'ha tret de l'aigua quan estava inconscient i ha trucat al 112 quan faltaven tres minuts per un quart de quatre de la tarda. Mentre no arribaven els serveis d'emergència, el socorrista ha intentat reanimar el banyista.

Fins a la platja de Sant Pere Pescador s'hi han desplaçat dues dotacions terrestres del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i un helicòpter medicalitzat. Després de fer-li les maniobres de reanimació no han pogut salvar l'home.

La víctima tenia 74 anys

Fins al lloc dels fet també s'hi han desplaçat tres dotacions dels Mossos d'Esquadra i efectius de la Guàrdia Civil. En el moment en què l'home s'ha banyat hi havia la bandera groga hissada en aquesta platja.

Des de Protecció Civil recomanen que els banyistes optin per anar a platges que estiguin vigilades i que s'extremin les precaucions abans d'entrar a l'aigua i fixar-se en la bandera que oneja en cada moment.

A més, també ha informat del terrible succés a través del seu compte de Twitter.

▶️ Les platges catalanes, plenes de gent gràcies a les altes temperatures dels últims dies

L'any passat, 21 persones van morir ofegades

Segons les dades de Protecció Civil, 21 persones van perdre la vida per ofegament a les platges catalanes l'any passat. A més, indica que la gran majoria van ser homes de nacionalitat espanyola i més de 70 anys.

El cos d'emergències ha llançat una campanya de difusió de consells de seguretat i prevenció amb cartells que es distribuiran en els municipis costaners.

D'altra banda, l'ens ha demanat «extremar la prudència» a les platges davant d'un estiu que es preveu «d'afluència massiva» de banyistes per les calorades.

Els principals consells dels cartells fan referència a preferir sempre platges vigilades, respectar el color de les banderes i fer cas dels socorristes, no banyar-se en cas d'indisposició o tenir especial cura dels infants.

Protecció Civil també ha editat uns cartells amb consells per al bany en piscines, en rius, pantans i estanys, que es distribuiran en els municipis que tenen zones habilitades i autoritzades.