Imatge d'un tren de Rodalies

Un tren de la línia R1 atropella una persona a primera hora al Maresme

Protecció Civil ha informat que s'ha activat en fase de prealerta el pla FERROCAT

Nou atropellament a Rodalies de Catalunya aquest dimecres, 23 de desembre. Segons ha informat la companyia ferroviària, el tren de la línia R1 que ha sortit aquest matí a les 7.45 hores de Maçanet, i que tenia com a destinació final l'Hospitalet de Llobregat, s'ha hagut d'aturar a Caldes d'Estrac, a la comarca del Maresme, a causa de l'atropellament d'una persona.

En aquest sentit, i sense oferir més detalls sobre l'incident, Protecció Civil ha reaccionat ràpidament. El cos d'emergències ha informat que s'ha activat en fase de prealerta el pla FERROCAT. 

Els trens circulen per via única a la línia R1 en el tram entre Mataró i Blanes/Maçanet. Els usuaris que viatjaven en el tren s'han traslladat fins a l'estació, des d'on continuaran el desplaçament en un altre comboi cap a la seva destinació, segons informen fonts de Renfe Rodalies.

La circulació ha quedat restablerta

No ha estat fins al voltant de les 10.00 hores d'aquest dimecres al matí, Rodalies ha anunciat a través de les seves xarxes socials, que la circulació de tots els trens ha quedat restablerta a tota la línia. No obstant això s'ha anunciat que les afectacions, a hores d'ara, poden superar fins als 45 minuts a causa de l'incident que ha afectat aquest tram des de poc després de les 9.00 del matí.

Atropellament a l'R1 entre Premià de Mar i Vilassar de Mar

El passat mes d'octubre Rodalies informava sobre un nou atropellament al tram de la línia R1 entre les estacions del Masnou i Mataró. L'incident obligava a interrompre la circulació entre Premià de Mar i Vilassar de Mar i es va gestionar un servei alternatiu per la carretera.

A causa de l'accident els trens van haver de circular per via única al tram afectat, entre el Masnou i Mataró, motiu pel qual les afectacions en el servei de rodalies van arribar a superar els 30 minuts.