Imatge d'una persona detinguda

Cop dels Mossos al tràfic de drogues: desmantellen un grup criminal a Catalunya

La policia catalana ha detingut tres persones a BCN i ha intervingut una gran quantitat de substàncies estupefaents i medicaments

Cop dels Mossos d'Esquadra contra el tràfic de drogues a Catalunya. La policia catalana va detenir el passat 17 d'agost tres homes, d'entre 39 i 44 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. Els tres arrestats van passar a disposició judicial i van ingressar a presó. L'operatiu d'aquest dimarts va posar punt final a una investigació que es va iniciar el passat mes de març.

Segons informacions anònimes, un dels arrestats venia droga al detall al seu domicili de les Corts a Barcelona. Aquestes informacions van ser corroborades pels investigadors, que també van constatar que aquesta persona comptava amb tres col·laboradors que distribuïen la droga on requerien alguns dels compradors.

Les indagacions de la policia catalana va determinar que els ara detinguts distribuïen diverses substàncies estupefaents, així com alguns medicaments. Segons els Mossos, entre aquestes substàncies hi havia cocaïna, speed, Tusi (cocaïna rosa), drogues de disseny —com MDMA, amfetamines i ketamina—, així com cànnabis i medicaments, especialment estimulants sexuals.

Set entrades, tres detinguts i diverses substàncies estupefaents intervingudes

Els Mossos d'Esquadra han explicat que el principal detingut, que no tenia antecedents ni cap ocupació legal laboral ni font d'ingressos legal, era molt caut en els seus moviments. Segons la investigació, disposava de dos trasters, que feia servir per emmagatzemar les substàncies ja preparades per a la seva distribució.

La recerca de la policia catalana també ha revelat que entre el 23 d'abril i el 18 d'agost d'aquest 2021 el principal investigat va rebre més de 17.000 euros des d'aplicacions d'intercanvi de diners, tot i que aquesta només era una de les vies d'entrada d'ingressos relacionats amb el tràfic de drogues. Paral·lelament també subministrava drogues a altres traficants.

En aquest sentit, es va aconseguir identificar tres d'ells, dos dels quals van ser detinguts. El tercer ja havia ingressat a presó el 24 de juny per altres delictes contra la salut pública. Els Mossos van fer set entrades simultànies a la ciutat de Barcelona, una de les quals al domicili del principal investigat, als districtes de l'Eixample, Sant Martí i les Corts.

Durant l'operatiu, es van detenir tres homes i es van intervenir diverses quantitats de substàncies estupefaents i comprimits de medicaments.