Pla mitjà dels agents amb els documents trobats durant un dels registres

Cau una banda que utilitzava menors per robar passaports i vendre'ls al mercat negre

La Policia Nacional i la Guàrdia Urbana de Barcelona han detingut tres persones a la capital catalana

Un operatiu de la Policia Nacional i la Guàrdia Urbana de Barcelona, en coordinació amb l'EUROPOL, s'ha saldat amb la detenció de tres persones que es dedicaven a la falsificació de documents nacionals i estrangers, així com al furt i posterior venda d'aquestos. Tots ells, de nacionalitat algeriana i marroquina, formaven part d'una organització criminal.

Els cossos policials van iniciar la investigació a principis d'aquest any, quan van rebre informacions anònimes sobre una organització que utilitzava menors d'edat per robar els documents a la via pública. El material furtat l'entregaven al líder del grup, que s'encarregava de vendre'ls al mercat negre, fos en el format original o parcialment falsificats.

Segons la Policia Nacional, l'organització tenia ramificacions a diverses ciutats europees. En aquest sentit, durant la investigació es va interceptar un enviament amb destinació a Grècia, que contenia un centenar de documents, 65 dels quals havien estat denunciats com a sostrets.

Més de 2.000 documents d'identitat intervinguts

L'operatiu conjunt entre la Policia Nacional i la Guàrdia Urbana de Barcelona van efectuar entrades i registres en tres habitatges de la capital catalana. En el transcurs dels mateixos es van intervenir més de 2.000 documents d'identitat, com DNI o passaports espanyols, així com multitud de documents d'altres països europeus.

Així mateix, en els tres immobles en els quals es van fer registres, els agents dels cossos de seguretat també van trobar 13.000 euros en efectiu, més de 25 terminals mòbils, una arma prohibida i una ingent quantitat de material i utillatge per falsificar documents.

En aquest sentit, la Policia Nacional ha destacat que en el moment d'entrada i registre ha estat molt rellevant la participació d'un expert analista de l'EUROPOL, que s'ha encarregat de l'extracció de tota la informació continguda als telèfons mòbils.

Detingut un lladre multireincident per robar una cadena d'or i empassar-se-la

D'altra banda, els Mossos d'Esquadra han detingut un lladre multireincident a Barcelona que havia robat una cadena d'or i se l'havia empassat, segons ha informat la policia catalana. L'arrest és un dels deu que els Mossos han fet en menys de 24 hores a la capital catalana en el marc del pla Tremall.

En aquest sentit, la desena de detinguts estan vinculats a robatoris violents i acumulen entre tots un centenar d'antecedents policials.