Dos agents dels Mossos d'Esquadra detenint una persona

Nou cop dels Mossos al tràfic de marihuana a Catalunya: tres detinguts

La policia catalana desmantella una plantació en una casa okupada d'Abrera, al Baix Llobregat

Nou cop dels Mossos d'Esquadra al tràfic de marihuana a Catalunya. Agents de la policia catalana de la comissaria de Martorell han detingut tres homes, de 30, 31 i 57 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. Els fets van tenir lloc al municipi d'Abrera entre el 8 i el 10 de febrer. Els tres arrestats van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar el seu ingrés a presó.

Segons han explicat els Mossos en un comunicat, la investigació va començar a principis d'aquest any quan els investigadors van tenir coneixement de l'existència d'una plantació de marihuana a l'interior d'una casa okupada a la població d'Abrera, a la comarca del Baix Llobregat. Durant la vigilància de l'habitatge, el passat 8 febrer van observar com arribaven amb una autocaravana on van carregar bosses de grans dimensions.

Els agents van fer seguiment del vehicle i el van acabar aturant. A l'interior van trobar 39 quilos de marihuana envasada al buit i ja preparada per a la seva distribució. Els dos ocupants de l'autocaravana, de nacionalitat alemanya, van ser detinguts per un delicte contra la salut pública. Segons els investigadors, el preu de la droga al mercat il·legal seria d'uns 250.000 euros.

Entrades i escorcolls en un apartament de Barcelona i a la casa okupada d'Abrera

L'endemà, el 9 de febrer, els Mossos van fer una entrada i registre en un apartament que els dos detinguts tenien llogat a Barcelona. Allà, van trobar 68 quilos més de marihuana, 120.000 euros en efectiu i un lingot d'or.

Finalment, el 10 de febrer, els agents van fer una entrada a la casa okupada d'Abrera, on van localitzar una plantació de marihuana en ple rendiment i van comissar 290 plantes de marihuana, 10.700 euros en efectiu i una caixa amb munició de 9 mm.

Durant l’escorcoll es va detenir l’home que havia okupat la casa, responsable de la plantació de marihuana i objecte de la investigació inicial. A més, els tècnics de la companyia elèctrica van determinar que la plantació estava connectada il·legalment a la xarxa principal de distribució.

Els investigadors estimen que el valor total de la marihuana intervinguda en l'operatiu superaria els 785.000 euros al mercat il·legal.