Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'una persona a l'hospital amb germans abraçats

Molt trist: l'abraçada de dos germans en saber que un d'ells morirà

Ian va demanar com a últim desig poder explicar al seu germà petit que el seu càncer no té cura

Hi ha imatges que expliquen una situació millor que mil paraules, i aquesta n'és una, una foto que trenca el cor. S'hi veu dos germans abraçats, un, el gran, amb aspecte tranquil, i l'altre, el petit, plorant desconsoladament. La història que hi ha al darrere posa el pèl de punta.

Ian, un adolescent de 15 anys, abraça el seu germà petit després de comunicar-li que el càncer que pateix no té cura. El petit plora desconsoladament en conèixer que perdrà el seu germà gran per sempre. Tots dos es fonen en una abraçada que resumeix la transcendència del moment.

La foto ha sortit a la llum per donar a conèixer la història d'Ian i Peter i visualitzar la realitat dels pacients terminals. La instantània ha estat publicada a Facebook per Benjamin Elliott, de l'organització Prayers for You. La foto s'ha fet viral ràpidament i ja tothom en coneix la història.

Es va disculpar amb el seu germà

Tot va començar el 2019, quan l'Ian va anar al metge per uns dolors i li van diagnosticar un osteosarcoma. Es tracta d'un càncer molt agressiu que afecta, sobretot, els nens i els adolescents. Aquest jove estatunidenc va començar un tractament de diversos mesos de quimioteràpia.

El tractament va funcionar i, després d'una operació i diverses sessions de químio, la malaltia va desaparèixer. Desafortunadament, el novembre del 2021 el càncer se li va reproduir i, aquesta vegada, es va estendre en forma de metàstasi. Després de diverses anàlisis, els metges han comunicat a la família que no hi ha res a fer.

Lluny d'ensorrar-se, l'adolescent va proclamar que no tenia por de la mort i va afrontar la realitat amb fermesa absoluta. Tanta, que va decidir que seria ell mateix qui donés la notícia al seu germà petit i als seus amics. «Ian va arribar a disculpar-se amb el seu germà Peter per no poder vèncer el càncer», explica Elliott.

Va demanar un darrer desig als seus pares

Ian pateix càncer des dels 12, però fa poc els metges li van comunicar que està en fase terminal. Això vol dir que el noi morirà en qüestió de dies, setmanes o mesos. «Només vull fer una cosa bona al món abans de deixar-los a tots», va dir als seus pares quan va saber que es moria.

El noi va demanar als pares poder comunicar ell mateix la dolorosa notícia al seu germà i als seus amics. Així va ser, es va reunir amb el seu germà petit en companyia dels seus pares i, després, ho va explicar als seus amics i a la resta de familiars. Els seus amics i familiars es van ensorrar en conèixer la dura realitat.

«Fins i tot, amb el seu devastador pronòstic, era Ian qui consolava i consolava els seus amics i el seu germà petit. Crec que aquesta imatge mostra realment el bon gest que Ian volia compartir», explica Elliott. La foto amb els dos germans abraçats ja ha fet la volta al món.

Un exemple per a tothom

«Plorant, en aquesta foto, hi ha el germà petit d'Ian, Peter, que acaba d'assabentar-se que els seus dies com a germà gran estan comptats. Sostenint-lo tan fort com sempre i besant-lo al front, Ian es agafar fortament i es va disculpar amb el seu germà per no poder vèncer el càncer», explica.

En una altra mostra de fermesa, l'adolescent va anunciar que ha decidit continuar vivint i fent coses fins que la mort es converteixi en realitat. «La veritat és que es nega a viure per a ell mateix, escull viure només per als altres», afirma Benjamin. La història ha causat un gran impacte a les xarxes socials.

La història d'Ian ajuda a visibilitzar la realitat dels malalts terminals i la manera com decideixen afrontar la seva tragèdia personal. La foto i la història que hi ha darrere il·lustren el dolor del pacient, però també el dels seus familiars. Aquest serà el darrer llegat d'aquest valent adolescent que encara hi és ple de vida.