Imatge d'un helicòpter de rescat sobre l'aigua

Trist final per a D.M.S, l'espanyol de 47 anys desaparegut dilluns

Trist final per a D.M.S, l'espanyol de 47 anys desaparegut dilluns

Un home de 47 anys va desaparèixer dilluns passat a la localitat toledana d'Argés, a Castella-la Manxa, cap a dos quarts de sis de la tarda. Després de diversos dies buscant-lo, el van trobar mort ahir, 16 de setembre, al voltant de les nou del matí al pantà del Guajaraz.

A principis de setmana va saltar la notícia que s'havia denunciat la desaparició d'un home que havia anat a l'embassament i no n'havien tornat a saber res. La família va començar a sospitar perquè no hi havia manera de comunicar-se amb ell.

Després de la denúncia, la Guàrdia Civil es va posar en marxa i va muntar un gran dispositiu de cerca als voltants del lloc. Totes les autoritats de seguretat de la zona es van sumar a la missió per ajudar en el rastreig i trobar l'home el més aviat possible.

Els dos primers dies des de la desaparició, es van unir al rastreig els equips d'agents forestals de la zona i el Consorci Provincial de Bombers. I, com que no obtenien resultats, van decidir iniciar altres protocols.

Es va sol·licitar l'ajuda d'un helicòpter de l'autoritat civil per a fer un rastreig aeri i abastar més zona. També es va desplegar la unitat canina i els bussos del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques.

A causa dels escassos dispositius de llum de què disposaven, cada nit paralitzaven la cerca fins que hi hagués llum natural.

Les autoritats han posat tot el seu esforç en trobar l'home desaparegut i han emprat tots els mecanismes necessaris per a aconseguir-ho. Ha estat una setmana àrdua de feina i esforç que, finalment, ha tingut un desenllaç inesperat.

Un home apareix mort al pantà de Guajaraz

La comissió de cerca cada nit suspenia la missió i la reprenia a les vuit del matí del dia següent. Segons fonts pròximes a la investigació, la Guàrdia Civil va rebre un avís procedent d'una persona propera a la família.

La persona en qüestió, que era amic de l'home desaparegut, es va posar en contacte amb les autoritats per a informar que, mentre buscava el seu amic per la zona, poc abans de les vuit del matí va trobar un cos flotant a l'aigua.

Els agents civils no van dubtar ni un segon a comunicar-se amb l'autoritat judicial per les especulacions que tenien en ment. Després de personar-se al lloc que l'amic del desaparegut els havia indicat, van rescatar el cos i es va procedir a identificar-lo.

Després de l'estudi del cadàver dut a terme pel metge forense i la policia forense, es va confirmar que les restes trobades corresponien amb les de l'home desaparegut. Aproximadament a dos quarts d'onze del matí, el jutge va autoritzar l'aixecament del cos, que va ser traslladat a l'Institut Anatòmic Forense de Toledo.

Les autoritats estan estudiant les característiques del sinistre, ja que desconeixen com van succeir els fets. Tampoc han volgut revelar la identitat de l'home.

Fonts pròximes asseguren que les circumstàncies del succés són molt estranyes i que no aconsegueixen descobrir els últims passos que va fer l'home. Tampoc saben si es va ficar a l'aigua intencionadament o si va patir algun accident que el fes caure-hi.

La família, molt afectada per aquesta pèrdua tan tràgica, tampoc ha volgut oferir cap tipus d'informació al respecte. Sens dubte, es tracta d'una història misteriosa de la qual es coneixen molt pocs detalls.

Finalment, el desplegament que s'ha dut a terme per a trobar l'home ha servit per a contrastar el que tothom es temia. El succés ha deixat consternats els habitants d'Argés, que es mostren reticents a acudir al lloc dels fets.