Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una nena petita caminant sola per un camí entollat

Troben una nena de 2 anys caminant sola per una carretera a mitjanit

El pare de la petita ha estat detingut per un presumpte delicte d'abandonament de menors

La Policia Nacional ha detingut un home a Gandia (València), per un presumpte delicte d'abandonament de menors. La seva filla, de 2 anys, va ser localitzada a mitjanit caminant per una carretera.

Segons ha informat la policia en un comunicat, els fets van ocórrer divendres passat, 3 de setembre, al voltant de les 20:50. Encara que Gandia es troba en plenes festes falleres, diversos agents van ser requerits.

Segons sembla, uns ciutadans s'havien trobat amb una nena d'uns 2 anys caminant sola per la carretera cap a la localitat de Barx. Aquestes persones que van alertar la policia havien vist la nena caminant sola per la carretera.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

I és que la situació comportava un «risc per a la menor, així com per als conductors que circulaven per allà», ja que es tractava d'una zona amb poca visibilitat a causa de l'hora que era.

Els ciutadans van agafar a la nena per evitar que es produïssin danys majors i llavors van trucar a la policia. Tot seguit, diversos agents es van presentar al lloc i es van fer càrrec de la menor.

Van fer una batuda per la zona per veure si hi havia alguna persona que estigués a càrrec de la nena i pogués haver patit algun contratemps. Però com no van trobar a ningú, van començar a realitzar les gestions pertinents per esbrinar qui era.

Uns 30 minuts més tard, i a uns 500 metres des del lloc dels fets, els agents van veure un home. Quan es van acostar a ell, «no podia mantenir l'equilibri ni parlar amb claredat».

Segons els agents, l'home estava «completament desorientat» i va ser incapaç de «reconèixer» a la seva mateixa filla. Davant d'aquesta situació, els agents es van quedar amb la nena mentre intentaven localitzar a la seva mare.

De mentre, li van posar uns dibuixos en els seus telèfons mòbils per mantenir-la ocupada, fins que finalment van trobar a la seva mare. La dona es trobava al seu lloc de treball en una localitat pròxima a Gandia. El pare, per la seva banda, va ser detingut i ha passat a disposició judicial

Localitzen a dos nens de 2 i 4 anys caminant sols de nit per Madrid

Fa tot just un mes, a Madrid, la policia es va trobar amb un cas molt similar. Durant la matinada del diumenge, 8 d'agost, diverses persones van alertar sobre la presència de dos nens caminant sols pel carrer en plena capital.

Segons van informar els agents en el seu moment, els nens anaven nus i agafats de la mà quan van ser trobats. Una patrulla de seguretat ciutadana es va trobar amb els dos petits al voltant de les 06:00.

Es trobaven a la plaça de Sant Francesc, al districte Centre de Madrid. En veure'ls, els agents van comprovar primer si tenien alguna mena de ferida o cop que poguessin suggerir que els havien fet mal. Encara que els nens semblaven estar bé, els van traslladar a un centre de salut proper per a un reconeixement mèdic.

Poca estona després, els petits van abandonar l'hospital, aparentment sense danys, i van quedar en mans dels serveis socials. Durant tot aquest temps, altres agents estaven treballant per intentar localitzar els seus familiars.

Finalment van aconseguir esbrinar on vivien els nens i es van dirigir fins al seu domicili. Allà es van trobar amb una dona, la seva mare, en un clar estat d'embriaguesa.

Segons els veïns preguntats pels agents, la mare acabava d'arribar a casa, de fet, ella va acabar confessant que, efectivament, els nens s'havien quedat tota la nit sols dins del domicili.

Així doncs, hauria estat la mateixa mare qui va adonar-se que els nens no hi eren i va alertar les autoritats. Quan els agents van comprovar que els dos nens eren els fills de la dona, la van detenir i van acusar d'un delicte d'abandonament de menors.