Fotomuntatge del lloc dels fets i Rafael, trobat sense vida assegut a un banc

Troben mort en Rafael: assegut en un banc i lluny de casa

Moltes persones van passar pel seu costat als jardins del centre de Vigo pensant que estava adormit

Rafael Otero Núñez, un saragossà de 54 anys, va desaparèixer fa uns quants dies a la capital d'Aragó. El seu cos sense vida ha estat trobat a 841 quilòmetres de distància, a uns jardins del centre de Vigo. Estava assegut en un banc i moltes persones van passar pel seu costat pensant que estava adormit.

L'associació 'SOS Desaparecidos' havia difós la imatge de Rafael després d'haver estat denunciada la seva desaparició. Des de l'1 d'abril que no es tenien notícies sobre el seu parador, i la premsa local també s'havia fet ressò de la notícia. La policia el buscava a Saragossa, però n'estava més lluny.

Per motius que encara es desconeixen, Rafael es trobava a Vigo a centenars de quilòmetres de casa seva. Va aparèixer mort per casualitat en uns bancs de pedra a uns jardins del centre de la ciutat. Els forenses van confirmar que el saragossà havia mort per causes naturals allà mateix.

Assegut en uns bancs

Dies després d'haver desaparegut, Rafael ha estat trobat mort a uns bancs del centre de Vigo. Concretament a la font de l'Albereda a la plaça de Compostel·la, on va molta gent a passejar. Un vianant va topar amb el seu cos assegut en un banc amb una motxilla al costat.

Imatge de Rafael Otero Núñez, trobat sense vida assegut a un banc de Vigo
Han trobat mort a Rafael Otero Núñez | CatalunyaDiari

El lloc exacte és una zona coberta pel dens brancatge dels arbres, a la cantonada del parc tocant als molls d'A Laxe. Per allà hi passen moltes persones que travessen el parc, i que van passar pel costat del cadàver. A més, molt a prop hi havia uns operaris desmuntant uns pals del mercat nadalenc.

Tot i l'afluència de persones ningú havia vist res estrany. L'home estava encorbat amb el cap capcot, així que les persones que creuaven el parc van pensar que estava dormint. En passar molt de temps sense moure's, algú va advertir que podria estar tenint una indisposició.

Causa de la mort

Tot i això, quan van arribar els efectius mèdics van observar que no tenia constants vitals. Una comitiva judicial es va desplaçar fins al lloc, i una forense de l'Imelga va certificar que es tractava d'una mort natural. També hi havia agents de l'autoritat per analitzar l'escenari.

Agents de la Policia Nacional van inspeccionar el cos i el lloc i no van trobar rastre de violència. En revisar la seva documentació es van adonar que era l'home que havia desaparegut dies enrere a Saragossa. El seu aspecte coincidia amb el de la foto difosa per 'SOS Desaparecidos' per ajudar a trobar-lo.

Les autoritats investiguen ara les circumstàncies que van envoltar la desaparició i mort d'aquesta persona. En el moment de la mort vestia uns pantalons texans, una camisa i unes esportives. I pel que sembla, s'havia desplaçat fins a Vigo pels seus propis mitjans, per raons desconegudes.

El cercaven des de feia dies

La desaparició de Rafael havia causat una gran preocupació al seu entorn i a la ciutat de Saragossa. Tot just unes hores abans de la troballa, havien demanat la col·laboració ciutadana a les xarxes socials per trobar-lo. A Facebook, una persona va suggerir el lloc on podria estar el desaparegut.

Imatge dels jardins de la plaça de Compostel·la a Vigo
El lloc a Vigo on ha aparegut mort el saragossà | Arxiu

Segons aquesta publicació, el saragossà podria ser a la zona de Pontevedra i demanaven si algú l'havia vist per Galícia. La delegació de 'SOS Desaparecidos' a Galícia va ser la que va advertir sobre aquesta possibilitat després d'haver investigat al seu entorn. Així mateix, van oferir una foto de la persona sense barba.

Hores després van confirmar que l'home trobat mort a uns bancs de Vigo era Rafael. A les 22.00 hores van suspendre la recerca i van informar del fatal desenllaç. Rafael havia aparegut sense vida a centenars de quilòmetres de casa seva, tot i que encara no saben per què havia anat cap allà.