Foto de l'Alba, la nena que ha desaparegut a Barcelona.

Troben l'Alba, la menor desapareguda a finals d'agost a Barcelona

Els Mossos troben l'Alba, la menor que havia desaparegut a Barcelona

Actualització 01/09/22 a les 13:38 hores

Troben sana i estàlvia l'Alba, la menor que havia desaparegut a Horta-Guinardó, a Barcelona. Els Mossos han anunciat que la noia de 14 anys ha estat localitzada a Badalona, on ja s'havia avisat que podria estar.

Els agents han agraït la col·laboració ciutadana que ha fet possible la localització del parador de la noia.

Notícia 01/09/22 a les 13:02 hores

Els Mossos d'Esquadra han fet una crida a través de les xarxes socials per trobar l'Alba, una menor de 14 anys que va desaparèixer el passat 25 d'agost al districte d'Horta-Guinardó de Barcelona.

Es tracta d'una noia d'1,62 metres d'alçada i amb els cabells llargs i foscos. A través de l'alerta que han difós els agents a les xarxes, han avisat que necessita medicació i que podria estar a Badalona.

Troben morta la dona desapareguda a Rubí

Aquest dimecres els Mossos han trobat el cos sense vida de la Fatma, la dona de 68 anys que havia desaparegut el passat 29 d'agost a Rubí, al Vallès Occidental

«Malauradament, hem localitzat el cos de la Fatma sense vida. Gràcies per la vostra col·laboració», han comunicat els Mossos d'Esquadra a través de Twitter. Tanmateix, s'ha descartat el crim com la causa de la seva mort.

Els agents havien demanat la col·laboració ciutadana per trobar el parador d'aquesta veïna de Rubí a través de les xarxes socials, assegurant que la dona «podria estar desorientada».

▶️ El vídeo de la setmana

Més de 20.000 denúncies per desaparició

Només l'any passat, Espanya va rebre 22.285 denúncies per desaparició, segons un informe del Ministeri d'Interior. Així i tot, es tracta d'un 19% menys que les del 2019, un any que no havia estat encara marcat per la pandèmia, a diferència del 2020 i del 2021.

A més, es calcula que un 90% de les desaparicions del 2021 es van resoldre al llarg de l'any i un 83%, durant els primers quinze dies. Tot i que 1.928 casos de desaparició encara estaven actius el 31 de desembre.

Imatge d'uns Mossos.
L'any 2021 es van resoldre el 90% de les desaparicions. | EP

També cal destacar que no totes les desaparicions involuntàries que es produeixen són forçades, és a dir, relacionades amb un fet delictiu. Moltes es deuen a un deteriorament cognitiu de la persona o amb alguna mena d'accident d'aquestes característiques.

De fet, les autoritats adverteixen que, si bé sí que es produeixen desaparicions forçades i criminals, aquestes són minoritàries.

Pel que fa al cas dels menors, la gran majoria són víctimes de segrestos parentals o fugides de centres d'internament. I en el primer cas, moltes vegades la seva vida no es troba en perill, tot i que sí que computen com a persones desaparegudes.