Fotomuntatge de María Isabel Castillo.

Troben el cos d'una dona a prop d'on buscaven a Isabel Castillo

La dona, de 57 anys i amb Alzheimer, va desaparèixer el 19 d'agost a Navalcarnero

La recerca de María Isabel Castillo Hortelano, la dona de 57 anys desapareguda des de feia setmanes, podria haver acabat de manera tràgica. Han trobat el cos sense vida d'una dona a prop d'on la buscaven. Ja han iniciat les tasques per identificar el cadàver tan aviat com sigui possible.

Un veí ha descobert el cos sense vida d'una dona en un camí de Casarrubios del Monte, a Toledo. Una patrulla de la Guàrdia Civil s'ha desplaçat fins al lloc i han acordonat la zona en espera de l'arribada de la comitiva judicial. Immediatament han pensat en María Isabel Castillo.

Aquesta dona amb Alzheimer va desaparèixer el 19 d'agost passat a Navalcarnero (Madrid). Des del principi es va fer servir la hipòtesi que s'hauria desorientat i hauria acabat perduda en algun camí. La troballa d'avui sembla haver posat punt final a la recerca d'Isabel.

Pendents de la identificació

Tot i que la identitat encara no s'ha confirmat, la descripció coincideix amb la roba que portava posada el dia que va desaparèixer. El cos ha estat trobat aquest matí a deu quilòmetres d'on la van veure per última vegada. Totes les peces semblen encaixar, però encara no hi ha confirmació oficial.

Foto de María Isabel Castillo.
Feia setmanes que María Isabel estava desapareguda. | Cedida
 

El 5 de setembre passat es va dur a terme una última batuda per intentar localitzar la dona desapareguda. La seva filla va fer una crida a través de les xarxes socials demanant la col·laboració ciutadana. L'últim rastre que tenien d'ella eren unes imatges d'una càmera de seguretat.

La comitiva judicial ha autoritzat l'aixecament del cadàver, i les restes han estat traslladades a l'anatòmic forense. L'autòpsia serà definitiva per confirmar si es tracta d'Isabel Castillo. A més, l'examen forense pot determinar la causa i la data de la mort.

La buscaven a Casarrubios del Monte

La família d'Isabel ha viscut amb molta angoixa la seva desaparició durant totes aquestes setmanes. La investigació havia aconseguit avançar gràcies a unes imatges en què apareixia la dona. Les noves pistes conduïen cap a Toledo, on s'havia centrat la recerca.

Yolanda, la seva filla, va explicar que l'última imatge que tenien d'ella era a les 20.32 hores del 19 d'agost a la plaça del poble. Però la Guàrdia Civil la va localitzar en unes imatges d'una càmera de seguretat. Estava a la rotonda de la sortida 32 de l'A-5 en direcció a Casarrubios del Monte.

▶️ Vídeo del dia

Tots els esforços es van centrar a buscar-la en aquesta zona, però les batudes no van donar cap resultat. Isabel del Castillo va sortir de casa el 19 d'agost, després d'haver arribat d'un viatge a Grècia. Va sortir de casa sense dir res mentre el seu marit era al bany, i ja no la van veure més.

La recerca més angoixant

La situació en què estava Isabel, malalta d'Alzheimer, la convertia en una desapareguda de risc. La família sempre va conservar l'esperança de trobar-la sana, però, a mesura que passaven els dies, la situació era més desesperant i es temia un desenllaç fatal.

SOS Desaparecidos es va implicar en la recerca de la dona i ha rebut amb tristesa la tràgica notícia. Des de l'entitat ja van reconèixer fa uns dies que la situació era complicada perquè els dies anaven passant. També van explicar que la família estava vivint el cas amb una angoixa especial.

Fins i tot havien intentat contactar amb experts en persones desaparegudes per accelerar la recerca. Des del dia de la desaparició no van deixar de buscar-la a Navalcarnero i diversos punts de l'entorn. La casualitat ha portat finalment un veí fins al cos d'Isabel.