YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Troben sense vida un mallorquí que feia 5 anys que havia mort al sofà de casa seva

Els veïns de Bernat van trucar a la policia perquè feia molt de temps que no sabien res d'ell

Imatge d'arxiu d'un cotxe de la Policia Nacional
La Policia Nacional ha trobat el cos d'un home que feia cinc anys que havia mort | Cedida

Tràgica troballa el que s'ha produït en un habitatge de la localitat mallorquina de Cala Major. I és que després que entraran al domicili diversos agents de la Policia Nacional, es van trobar amb el cadàver momificat de l'home que residia en aquest pis. 

Tot va succeir dilluns passat, quan els habitants del carrer Miquel Rosselló Alemany van demanar la presència policial, ja que feia molt de temps que no sabien res d'un dels seus veïns. Concretament va ser al voltant de les cinc de la tarda quan una patrulla es va dirigir al lloc i es va entrevistar amb diverses persones que viuen a la zona. 

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Un d'ells els va comunicar que tenia una còpia de les claus de l'habitatge que l'home a qui trobaven a faltar li havia donat fa alguns anys. A continuació, els agents es van dirigir al lloc per a tractar de donar amb ell. Van trucar a la porta insistentment, però no van obtenir resposta, així que van procedir a obrir la porta fent ús de la clau que els havien facilitat. Una vegada oberta, es van identificar a crits com a Policia Nacional, però tampoc van rebre resposta i van començar a sentir una forta olor de putrefacció, així que van decidir entrar.

El domicili estava ple d'escombraries 

En el menjador del pis es trobarien amb el cos sense vida de l'home, segons explicava 'Última Hora'. L'escena que es van trobar va ser realment grotesca. Al costat del cadàver, que clarament estava en un avançat estat de descomposició, estava tota la sala plena de brutícia, incloses unes trenta litrones d'una coneguda marca de cervesa. 

El cos va ser trobat en el sofà del menjador tapat en part per un llençol i una manta i momificat. Segons confirmarien més tard, es tractava de Bernat Mesquida Barceló, de 55 anys, l'home resident en l'habitatge a qui els seus veïns feia anys que no veien. 

Davant aquesta situació, la patrulla que es trobava en el lloc dels fets va donar avís a la sala del 091 i es va comunicar la situació al Jutjat de Guàrdia i a la Policia Judicial, que es van desplaçar al lloc. També es va desplaçar fins allí el mèdic forense de guàrdia.

Va ser precisament aquest el primer a analitzar amb profunditat el cos del mort. Després d'observar l'estat momificat del cadàver gairebé en els ossos, va apuntar al fet que podria portar mort entre quatre o cinc anys. Malgrat això, això s'haurà de concretar a través de les proves que se li hagin realitzat a l’Institut de Medicina Legal de Palma. 

Segons explica el mitjà citat, després de consultar a alguns experts, poder confirmar el temps que portaria mort un cos en descomposició pot dependre de la complexió de la persona o el lloc on es produeix. Relaten com ràpidament s'inicia un procés de putrefacció i es van descomponent els elements més complexos de l'organisme fins que aquest es queda només amb l'esquelet. 

Ningú l’havia trobat a faltar durant aquests anys

Com explicàvem, fa molt temps que els veïns no sabien res de Bernat, és per això que tots els residents en aquesta zona de Cala Major estaven molt consternats quan es va produir la troballa. Però clar, durant tot aquest temps cap conegut o familiar s'havia preocupat per ell. «És molt trist que ningú notés a faltar a Bernat Mesquida durant més de cinc anys», explicaven diversos d'ells a 'Última Hora'. 

La Policia Nacional encara ha d'esclarir quines van ser les causes de la mort. A la conclusió a la qual si van poder arribar era que el mort podria sofrir la síndrome de Diògenes, després de la gran brutícia i desordre trobats a l'habitatge.


Comentaris

envia el comentari