Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imartge d'un operatiu dels Mossos d'Esquadra amb diverses patrulles

Troben el cos sense vida d'Arturo, desaparegut a Catalunya aquestes festes

El cos ha estat trobat durant el matí d'aquest dissabte a la via pública

Imartge d'un operatiu dels Mossos d'Esquadra amb diverses patrulles
Imartge d'un operatiu dels Mossos d'Esquadra amb diverses patrulles | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han informat aquest dissabte que s’ha trobat el cos sense vida d’Arturo, un home de 92 anys que, tal com va informar CatalunyaDiari, va desaparèixer aquest dimecres 23 de desembre a la localitat barcelonina de Sant Martí.

Aquest dijous el cos policial informava de la seva desaparició, aportant una sèrie de detalls, com que en el moment de la seva desaparició vestia un abric de color verd, jersei marró i pantalons grisos, amb sabatilles de color crema. D’altra banda, informaven que Arturo duia bastó i ulleres.

Els Mossos d’Esquadra no aporten més detalls sobre les circumstàncies de la seva mort. No obstant això, segons altres fonts, han estat els fills de l'home els que han trobat el cos a la via pública entre les 9 i les 10 hores d'aquest dissabte.

La publicació ha rebut la resposta de desenes d'usuaris que han mostrat les seves condolències a la familia de l'home, que ha rebut un cop molt dur just l'endemà de Nadal.

Millora en la gestió de persones desaparegudes

Segons van informant recentment la Conselleria d’Interior, durant l’any 2019 es van gestionar un total de 4.378 desaparicions, el 94% de les quals es va resoldre abans d’un mes. D’altra banda, el conseller d’Interior Miquel Buch informava que s’havia aprovat al Parlament una moció per «millorar la gestió de casos de persones desaparegudes i l'acompanyament i ajuda als seus familiars».

Pel que fa als majors de 65 anys desapareguts, com en el cas d’Arturo, aquests només representen un 5% del total. La majoria de desapareguts tenen entre 18 i 64 anys (63%). La Conselleria d'Interior va informar també que la majoria de desapareguts van ser localitzats en el mateix lloc de la desaparició, i un 72% van aparèixer de forma voluntària durant els primers quatre dies.

En aquest sentit, Miquel Buch destacava la tasca de l'Oficina d'Atenció a les Famílies de les Persones Desaparegudes, «un compromís del cos de Mossos d'Esquadra de fa ja molts anys de treballar amb totes les víctimes, no sols amb persones desaparegudes sinó també amb el seu entorn».