Ivan Noel, director de cinema francès afincat a l'Argentina

Troben sense vida a casa seva un conegut director de cinema de només 52 anys

Iván Noel, afincat a l'Argentina, havia estat acusat d'abusar de diversos menors, i havia avisat que si sortien a la llum les acusacions se suïcidaria | Es va acomiadar en un vídeo de YouTube en què defensava la seva innocència

Iván Noel, reconegut cineasta francès, ha estat trobat mort a la seva casa d'Argentina. Així ho ha informat la fiscalia de la localitat d'Alta Gràcia, a Còrdova. Noel, de nom Yves, tenia 52 anys, i totes les teories apunten que hauria estat un suïcidi, encara que cal esperar els resultats de l'autòpsia. El 2018 Noel va ser acusat d'haver abusat una menor de quinze anys al seu país d'origen. Per aquest motiu, va marxar a Llatinoamèrica, i temps després, diverses persones el van acusar d'aprofitar-se de menors durant el rodatge d'una pel·líucla.

Noel havia estat acusat de diversos delictes d'abús de menors

Tanmateix, sempre havia defensat la seva innocència amb fermesa, i sembla que ha estat aquest el motiu que l'ha portat a treure's la vida. I és que Noel, que estava treballant en la producció d'un llargmetratge com a prova pilot d'una sèrie per a Netflix, va deixar publicat un vídeo de comiat a YouTube: 'L'adéu sense tristeses d'Iván Noel'. Si el succés ha agafat per sorpresa a moltes persones, especialment les més properes, aquest fet ha acabat de deixar bocabdat al món del cinema.

Si més no, Noel havia avisat més d'una ocasió que si sortien a la llum les acusacions se suïcidaria. Segons el seu advocat, Fernando Moyano, Noel «sempre s'havia mostrat preocupat per la situació, i sobretot pel fet que les difamacions arribessin als mitjans». «Sobre la seva situació processal, ell estava tranquil. Em va manifestar que no havia comès els delictes que li estaven retraient, per això nosaltres vam acudir a la fiscalia per intentar aclarir la situació», ha dit també l'advocat.

En un vídeo penjat a Youtube, el director es va acomiadar i va negar les acusacions

En el vídeo, Noel s'acomiada de les persones del seu entorn i explica la situació en què es troba. Explica que posa fi a la seva vida «sense depressió, ni tristesa, ni amb cap tipus de penediment o amargor». Fa referència a Max, un amic íntim que va prendre la mateixa determinació, i diu que ho fa, com ell, «de manera clara i lògica». Les seves paraules, a més, serveixen també per escoltar per última vegada la defensa de la seva innocència dels delictes dels quals se l'acusava.

Noel nega que el fet que es tregui la vida sigui l'admissió dels delictes que se li acusen, però explica que «quan un mateix ha perdut la seva essència no té sentit seguir per seguir». Assegura que mai va ser capaç de fer-li mal a ningú, «i menys als més vulnerables». Un cop feta aquesta afirmació, Noel es posa uns guants de làtex, una màscara i es posa la caputxa de la dessuadora mentre assegura, en un missatge críptic, que «és massa boig, és com Covid i humor».

Sembla que aquesta hauria estat la preparació per al seu suïcidi. Després d'això, hauria pres un flascó de cianur de potassi, que sembla que hauria estat el causant de la mort. Tot i això, la fiscalia ha qualificat la defunció, de moment, de mort amb causes dubtoses. Si més no, allò que quedarà en dubte és la seva autoria en els delictes dels quals se l'acusava, així com tampoc es podrà reconèixer el possible patiment de les presumptes víctimes.