Foto d'un cotxe de la policia nacional.

Troben mort amb un tret al cap a un noi de 21 anys que havia desaparegut a Màlaga

La família va denunciar la seva desaparició dilluns i ahir el van trobar mort en un paratge natural

La Policia Nacional investiga la mort violenta d'un jove senderista de 21 anys que buscaven des de dilluns. La troballa del cadàver es va produir ahir, en un paratge natural de la província de Màlaga. Presentava una ferida de grans dimensions al cap, compatible amb un tret.

La policia va obrir immediatament una investigació per aclarir el que sembla una mort d'origen criminal. Tot i això hi ha totes les hipòtesis obertes, i no descarten que el jove fos objecte d'un tir accidental. Pel que sembla, la ferida sembla un tret d'una escopeta.

Una possible explicació podria ser que el jove fos accidentalment abatut pel tret d'un caçador. Però cap d'aquests extrems no ha estat confirmat, i la policia manté obertes totes les línies de recerca. Els resultats de l'autòpsia seran clau en aquest sentit.

Van trobar el cos a prop del cotxe

La família del jove va denunciar la seva desaparició dilluns a la tarda, perquè no va poder contactar amb ell. Van ser els mateixos familiars els que van trobar el cotxe del desaparegut, en una zona del baix Guadalmedina. Es tracta d'una zona aïllada en un paratge natural, on es va centrar la cerca.

Els familiars estaven fent una batuda per trobar el noi, quan de sobte va aparèixer el cotxe. Posteriorment van trobar el cos sense vida del noi, amb una ferida de bala al cap. Segons fonts oficials, estava en una zona propera a l'autopista de Las Pedrizas.

Foto d'una escopeta fumejant
La víctima presentava una ferida de bala d'escopeta al cap | Canva

La Comissaria Provincial de Màlaga va informar de la troballa d'un cadàver amb «signes de violència» i una «ferida de grans dimensions» al cap. La primera hipòtesi apunta que és un impacte de bala d'escopeta. El jove havia anat a revisar la finca dels pares davant l'augment de robatoris violents.

Presumpta mort violenta

Després de la troballa es va obrir una investigació per aclarir les circumstàncies del succés, que la policia cataloga com a «mort presumptament violenta». Tot sembla indicar que el noi va rebre un tret al cap. Però en aquesta fase inicial de la investigació preval la màxima prudència.

Diverses dotacions de la Policia Nacional es van desplaçar al matí fins al lloc on es va trobar el cadàver. Agents de la Policia Científica i la Policia Judicial van desplegar un operatiu conjunt per demanar proves. Això determinarà l'avenç de la investigació per conèixer què va passar.

La comitiva judicial va ordenar l'aixecament del cadàver per traslladar-lo a dependències de l'Instituto de Medicina Legal (IML) de Màlaga. Allà està previst que se li faci l'autòpsia per determinar les causes de la mort. A partir d'aquí es podrà establir una primera hipòtesi.

Un detall sospitós

La policia no descarta ara com ara cap opció, però hi ha un detall important revelat per fonts properes a la víctima. Segons aquestes fonts, el jove havia anat a una finca que tenen els seus pares en aquesta zona. Hi havia anat per comprovar l'estat de la finca.

Últimament s'estan produint molts robatoris a les propietats del voltant, i va voler assegurar-se que tot estava bé. Passades les hores, i en veure que el noi no apareixia ni responia a les trucades, van comunicar-ne la desaparició. No van trigar a trobar el cotxe del noi, en una zona aïllada.

Aquest detall fa pensar en una possible voluntarietat del tret per part de l'homicida. No descarten que un lladre es veiés sorprès per la presència del jove i li disparés mortalment. Per ara no hi ha cap detingut, i la policia està duent a terme les indagacions oportunes.