Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Muntatge de fotos d´un armari i, al costat, els peus d´un nadó amb un llaç negre al costat

Troben un nounat mort a l'interior d'un armari a Lleó: la mare, detinguda

L'incident es va desfermar quan la mare del nadó, alarmada per un sagnat abundant, va trucar una ambulància

Una noia de 18 anys ha estat detinguda a l'Hospital de León després de la troballa del cos sense vida de la seva filla nounada en un armari del seu domicili. L'incident es va desfermar quan la mare del nadó, alarmada per un sagnat abundant aquest dilluns, va trucar a una ambulància.

A causa de la demora de l'arribada de l'ambulància, es va contactar amb el servei d'emergències de Santa Maria del Páramo. Un ginecòleg va identificar ràpidament que el sagnat era conseqüència d'un part i va avisar la policia mentre la noia era traslladada a l'Hospital de León. Malgrat tot, la jove va negar estar embarassada ni haver donat a llum.

En aquell moment, els veïns van començar a buscar el nadó a tots els contenidors de la zona. Ja a l'Hospital de León, la noia va ser atesa per una forta hemorràgia. Moments després, va ser interrogada per la Policia Nacional, negant en tot moment els fets.

Davant l'evidència del part, els agents es van desplaçar a l'habitatge de la jove, on van trobar el nadó mort embolicat en una bossa de plàstic dins d'un armari.

Segons fonts sanitàries, és una nena que va néixer viva, amb poc més de dos quilos i 35 setmanes de gestació. La investigació suggereix que la criatura va morir posteriorment, suposadament, quan la jove va tallar el cordó umbilical.

El “brillant” perfil de la jove

Segons publiquen alguns mitjans de comunicació, la jove és una alumna “brillant” de la Universitat de León. Suposadament, tenia la intenció d'iniciar una segona carrera de Veterinària. Tot semblava normal, de fet, va passar el cap de setmana treballant com a cambrera en un bar de Valencia de Don Juan.

Al rastreig del mòbil de la jove es van trobar cerques sobre com aturar un sagnat. De fet, ella mateixa va subjectar el cordó umbilical amb grapes i un cosit casolà.

La investigació ha estat traspassada a la Guàrdia Civil, que s'encarregarà de dur-la a terme. La noia, que encara s'està recuperant a l'hospital de la gran pèrdua de sang, ha estat detinguda i els fets s'estan investigant.

A la localitat, que compta amb una mica més de 5.000 habitants, ningú comprèn què ha passat. Tota la població està esglaiada. La noia tenia aparentment una vida normal i ningú no havia notat el seu embaràs.