Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Foto d'agents de la Guàrdia Civil investigant

Troben un bebè gatejant sol per la carretera mentre els pares estaven de copes a Cadis

Inicialment, van pensar que era un ninot, però en acostar-se, es van adonar que es tractava d'un nadó gatejant

La Guàrdia Civil ha intervingut per rescatar un bebè. El petit, d'entre un any i mig i dos anys, va ser trobat sol als voltants de Vejer de la Frontera (Cadis). El nen estava deambulant per la carretera del Palmar mentre els seus pares es trobaven en un bar de la zona.

Els dos progenitors han estat arrestats i hauran de comparèixer davant la Fiscalia de Menors aquest dilluns que ve, segons ha informat Europa Press.

Troben un bebè gatejant sol per la carretera

Durant el cap de setmana passat, al voltant de les dues de la matinada, una parella transitava per la carretera del Palmar.

En un moment, es van veure obligats a maniobrar bruscament per evitar el que semblava ser un objecte al mig de la via. Inicialment, van pensar que era un ninot, però, en acostar-se, es van adonar que es tractava d'un bebè gatejant. Ràpidament van detenir el vehicle i van alertar el servei d'emergències 112.

Dos agents de la Guàrdia Civil van respondre a l'escena i van començar a interrogar els residents locals. Els veïns van informar que havien vist el nen en una residència propera. En arribar al lloc assenyalat, els oficials van trobar un home visiblement embriagat, amb dificultats per parlar coherentment.

L'endemà, després que l'individu s'hagués recuperat dels efectes de l'alcohol, se li va prendre declaració, moment en què va afirmar que no s'havia adonat de la situació.

Després d'una cerca exhaustiva per la zona, es van localitzar els pares del nen abandonat prenent copes en un establiment. Tots dos estaven separats i comptaven amb un historial delictiu. La Guàrdia Civil va procedir a detenir-los i els va traslladar a la comissaria de Vejer.

Posteriorment, després de coordinar-se amb l'Autoritat Judicial, van ser alliberats en espera de comparèixer aquest dilluns davant la Fiscalia de Menors.

Aquesta situació, tal com s'esperava, ha generat molt de rebuig a tothom. Els detinguts s'enfronten ara a greus conseqüències legals a causa de la negligència.

La determinant rau en si els nens estaven sota la responsabilitat directa dels progenitors. En cas afirmatiu, els pares podrien enfrontar-se a penes de fins a quatre anys de presó i una inhabilitació especial de fins a deu anys per exercir la pàtria potestat.