Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
El local de Palma després del tràgic esfondrament

Última hora sobre la tragèdia de la platja de Palma on van morir 4 persones

Els investigadors creuen que la part superior del local no tenia autorització i que el pes va provocar el col·lapse

El passat dijous la terrassa del Medusa Beach Club, un local molt popular de la platja de Palma, es va enfonsar, causant la mort de 4 persones i deixant 16 ferides. Ara, s'ha sabut que la terrassa del restaurant no tenia llicència per a operar com a chill-out, segons l'informe elaborat pels tècnics de l'ajuntament.

La part superior del local estava destinada a una activitat no autoritzada, i es creu l'estructura va col·lapsar a causa del sobrepès. Això sí, tant el restaurant com el soterrani, on hi havia la discoteca, comptaven amb tots els documents en regla. Així ho confirmen els funcionaris del departament d'Urbanisme i els Bombers de Palma.

Els tècnics municipals han reconstruït el tràgic incident aquest dilluns i han recollit mostres de runa i fragments de la terrassa. Aquestes mostres estan sent analitzades en un laboratori per determinar-ne la resistència, cosa que donarà suport a les conclusions de l'informe tècnic. Segons el diari Última Hora, aquest document s'enviarà a l'autoritat judicial i a la Policia Nacional les pròximes hores.

Aquesta darrera informació obre la possibilitat que els propietaris del Medusa, els germans Arnsteiner, d'origen austríac, siguin detinguts. Tot això per quatre suposats delictes d'homicidi imprudent.

Diversos sanitaris i bombers treballant al lloc del col·lapse de Mallorca
El succés va deixar un total de 4 persones mortes i diversos ferits | Europa Press

Segons la inspecció tècnica realitzada a l'edifici el 2017, la terrassa era considerada “no transitable”. Una condició que no va canviar quan el 2021 va començar el projecte del Beach Club.

El local ja havia estat sancionat per infraccions urbanístiques

La investigació ha revelat que el local ja havia estat sancionat per diverses infraccions urbanístiques. A més, acumulava expedients relacionats amb obres i reformes a l'edifici, l'estructura del qual estava força deteriorada.

Cal recordar que les víctimes mortals són una cambrera del restaurant de 23 anys i natural de Navarra. També un home senegalès de 45 anys, molt conegut al barri per haver salvat la vida una persona l'any 2017. Les altres dues víctimes mortals són dos turistes de 20 i 30 anys, respectivament.

El propietari del local esfondrat a la platja de Palma, de fet, va parlar en declaracions a IB3. L'home va assegurar que a la terrassa no se superava la capacitat màxima i que en aquell moment hi havia 15 persones. Amb tot, es va mostrar confiat que les càmeres de seguretat del local podran aclarir els fets en el moment exacte del col·lapse.