El TSJC obliga Sabadell a instal·lar dispositius GPS en els vehicles de neteja

Considera que la tecnologia evitarà conflictes sobre les xifres facturades per la concessionària

Escombriaires
Només el 26% dels equips mòbils del servei disposaven d'aquests mecanismes de control, tot i estipular-ho el contracte   | Twitter | @SmatsaSbd

L'empresa encarregada de la neteja viària i recollida de residus de Sabadell, Smatsa, haurà de completar la instal·lació de sistemes de control GPS en els seus vehicles. Així ho estableix una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que ha desestimat la petició de mesures cautelars, sol·licitades per la direcció d'Smatsa, de suspendre el requeriment municipal per implantar aquesta tecnologia a totes les unitats que treballen a la ciutat.

El jutge considera que aquesta mesura permetrà «una major seguretat jurídica i evitarà conflictes sobre les xifres facturades per la concessionària». Alhora remarca que el cost d'aquesta tecnologia, que ascendeix a 388.000 euros, no suposa «una pèrdua econòmica irreparable en un contracte on es facturen 18 milions d'euros anuals». Fonts municipals han indicat que amb aquesta sentència s'aixeca la suspensió de l'expedient sancionador de 36.000 euros que havia quedat aturat el 27 de març de 2019. 


  • T'ha interessat aquesta notícia? T'enviem últimes hores com aquesta de forma totalment gratuïta al teu mòbil. Clica aquí per rebre-les.

  

  

Alhora han recordat que malgrat que el contracte ho estipulava, es va detectar que només el 26% dels equips mòbils del servei disposaven d'aquests mecanismes de control. Apunten que només estaven programades al sistema informàtic de control quatre de les cinc fraccions de recollida, i que no hi havia programat cap servei de neteja viària, impossibilitant el control automàtic

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari