Una araña reclusa parda venenosa

Un turista perd dos dits d'una mà per una picada d'aranya a Espanya

Un jove britànic que estiuejava a Eivissa ha estat atacat per una aranya i ara s'haurà de sotmetre a una cirurgia per amputar els dits afectats

Un turista britànic de dinou anys ha perdut dos dits i part d'un altre aquest estiu a Eivissa. El jove, que estiuejava a l'illa, va ser picat per una aranya i l'hi han hagut d'amputar les falanges afectades. El succés va tenir lloc mentre el jove gaudia de la posta de sol al balneari de Sant Antoni. L'home va assegurar que no va ser conscient del moment en què l'aranya li va mossegar.

 

«Em vaig asseure en uns graons i vaig sentir alguna cosa i em va picar, però no vaig pensar en res d'això», relata el jove al mitjà local 'Diario de Ibiza'. El britànic es va alarmar quan a mitjanit es va despertar a causa de les molèsties a la mà. Segons explica, «em vaig despertar a les cinc del matí següent perquè la meva mà estava cremant i inflada».

 

Donada la gravetat de la situació, el jove va acudir a un centre mèdic de la ciutat on li van posar una injecció. Allà es van quedar perplexos davant el succés; l'equip mèdic que el va atendre va assegurar no haver vist mai una cosa semblant, segons va confessar el jove. Tant és així que la medicació intravenosa que li van subministrar no va ser suficient per frenar els símptomes.

 

El turista va haver de ser traslladat a l'Hospital Can Misses d'Eivissa, on li van practicar proves i li van administrar sèrum, per tal de conèixer el motiu pel qual la mà del jove estava inflada i agafava tonalitats violetes. «Vaig començar a entrar en pànic perquè les meves mans s'estaven tornant cada vegada més morades», ha reconegut.

 

La sanitat espanyola va estudiar el cas de la picada d'aranya al turista britànic

Després d'estudiar el fenomen, els metges van concloure en el diagnòstic que es tractava de la picada d'una aranya. Durant dues setmanes el gal·lès va estar sotmès a proves mèdiques a Espanya. Segons els experts, es tracta d'un aràcnid de la família reclusa bruna verinosa. La metzina d'aquest insecte pot ocasionar necrosi, gangrena i fins i tot, la mort de l'afectat.

[Tweet] 1424701015153065985 [/ tweet]

De tornada al seu país d'origen, el noi a qui li va picar l'aranya a Eivissa haurà de ser intervingut quirúrgicament. En principi, se li extirparan dos dits i part d'una altra falange de la mà dreta, en un centre mèdic de Gal·les. El pacient assumeix que el seu cas ha estat un fet aïllat: «Milions de persones van al mateix lloc cada any per veure la posta de sol i mai els va passar res abans que jo».

 

Una altra jove hospitalitzada per una mossegada d'aranya

Una altra jove, en aquest cas de divuit anys, també britànica, també va ser hospitalitzada i intervinguda, després que li mossegués un aràcnid a Cardigan Bay Holiday Park, al Regne Unit. En el moment de l'esdeveniment, la jove de Gal·les estava celebrant amb una amiga que havia acabat la universitat. Era juny i es trobava a la caravana dels seus pares quan una aranya anomenada com vídua falsa li va mossegar.

La jove britànica dormia quan va ocórrer, i es va despertar perquè va sentir un fort dolor al braç i va veure l'insecte. Va ingerir antihistamínics per combatre els símptomes, però va haver de ser atesa pels serveis sanitaris perquè el dolor cada vegada era més fort. Va haver de ser intervinguda. La picada podria haver-se convertit en sèpsia amb el pas el temps. «No tenia altra opció. Estava bullint, suant, tremolant i deshidratada. No podia respirar», va confessar la jove.

 

L'operació va ser un èxit, i la jove de divuit anys no va perdre cap extremitat. Tot i això, les setmanes posteriors a la cirurgia, va ser atesa per una infermera diàriament. «Era una ferida molt profunda, tenia uns quatre centímetres de profunditat», havia assenyalat. A més, la jove va investigar i va descobrir que no era l'única persona de Gal·les a qui li havia mossegat una aranya d'aquesta espècie en aquella zona.