Familiares Jiménez Villegas

'El Vaca', en llibertat després de 8 anys per assassinar una menor i intentar violar-la a Màlaga

Els familiars de María demanen que les penes a menors s’endureixin, segons el delicte comès i que no es tingui en compte l’edat de l’autor

Fa vuit anys , María Esther va ser agredida per Rubén,  conegut com 'El Vaca', abandonada en una parcel·la mentre agonitzava i finalment va acabar perdent la vida  a Arriarte, un petit poble de Màlaga a Andalusia. Ara, la condemna de presó acaba i l’home sortirà el pròxim 20 d’agost, tot i que durant cinc anys estarà en llibertat vigilada.

Els familiars de María demanen justícia

Les investigacions van esclarir que Rubén, en aquell moment de 17 anys, va intentar mantenir relacions sexuals amb María, de 13, però aquesta es va negar. Llavors, el jove va començar a agredir-la, colpejant-li el crani amb un una pedra i desfigurant-li la cara segons informa ‘El Español’, per després marxar i deixar la menor abandonada en una parcel·la propera al poble. María va morir per les lesions sofertes.

La sentència  que se li va imposar a Rubén, a més, inclou una indemnització a la família de la víctima de 220.000 euros que encara no ha pagat. Tant els familiars com moltes altres persones estan indignats i consideren que la Llei del Menor és massa laxa i no és com hauria de ser. En aquest sentit,  demanen que les penes a menors s’endureixin, segons el delicte  que hagin comès, i que l’edat amb què s’ha comès no es tingui en compte.

Tanmateix, aviat,  Rubén sortirà de la presó i encara no s’ha decidit com haurà de complir les mesures de llibertat vigilada a partir de final de mes. Entre les possibles opcions hi ha la de comparèixer en un jutjat i no poder sortir del domicili, complir un programa de formació o un seguiment psicològic amb pautes socioeducatives.

També et pot interessar...