Anna i Olivia i el vaixell Ángeles Alvariño

El vaixell de recerca troba el lloc on creuen que podria estar Tomás Gimeno

Es tracta d'un punt estratègic en el qual fa 24 hores que intenta trobar el cos de Tomás Gimeno

Donar amb els cossos de Tomás Gimeno i de la seva filla petita, Anna, és l'objectiu que té el vaixell Ángeles Alvariño. Després d'haver trobat el d'Olivia, la filla gran d'aquest, ara pretén trobar els altres dos. I és que és una cosa vital per a resoldre aquest tràgic cas esdevingut a Tenerife.

És més, podria ser que aquest vaixell estigués molt a prop d'aconseguir aquesta meta. Sembla que, segons s'ha donat a conèixer a 'El programa de AR', ara fa 24 hores que treballa en un punt molt concret. Es tracta d'una zona en la qual es considera que podria estar el pare de les menors.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Buscant el cos de Gimeno en un lloc molt concret

El vaixell Ángeles Alvariño estava previst que hi hagués deixat ja de buscar a Tomás Gimeno i a Anna. No obstant això, ha decidit continuar uns dies més aquesta tasca. Ho ha fet, entre altres coses, a petició de la família de les petites, especialment de la seva mare (Beatriz Zimmerman).

I en aquesta àrdua tasca que té al davant s'ha revelat que ha fet un pas important. En concret, que porta un dia sencer amb tasques en un lloc molt exacte. El motiu és que es creu que el cos del pare podria ser-hi allà.

Míriam Gimeno, reportera a 'El programa de Ana Rosa', és qui ha donat aquesta informació aquest matí. Ella ha explicat que el vaixell «fa ja 24 hores que treballa sobre aquest punt, que està més al sud de Santa Creu de Tenerife. Estan treballant a 6 milles nàutiques de la costa i a uns 1.000 metres de profunditat».

La periodista ha explicat que les tasques s'estan centrant en aquesta zona perquè «és el punt on van començar a treballar fa 18 dies. Són les coordenades que marquen l'últim senyal del telèfon de Tomás a la matinada del 28 d'abril. Ara mateix estan molt centrats a localitzar aquest cinturó de pesos de plom per intentar donar una mica de conclusió sobre el seu parador».

De la mateixa manera ha subratllat que les autoritats i el vaixell «seran aquí molts dies encara, però no sabem quants». Això sense passar per alt que existeix la possibilitat que aquest vaixell hagi d'anar a port perquè «estan tenint problemes amb el robot».

Davant aquest possible contratemps i davant la marxa definitiva del vaixell, semblaria que s'estan proposant solucions. En concret, «s'estan començant a buscar alternatives en empreses d'enginyeria civil».

Controvèrsia sobre els últims passos del pare d'Anna i Olivia

El vaixell està desenvolupant ara les seves tasques en l'últim punt on es va registrar el senyal del mòbil de Tomás. Així segons les informaciones del programa de Telecinco. Tanmateix, això ha estat desmentit poc després a 'Espejo Público' d'Antena 3 per un dels seus membres.

El col·laborador Juan Luis Galiacho ha manifestat que aquest últim senyal no es va localitzar al mar, va ser en terra ferma. I ho ha fet basant-se en la interlocutòria de la jutgessa que porta el cas. Així ha exposat: «L'últim senyal es produeix a les 02:28 hores al repetidor de La Laguna, a la Plaza del Adelantado».

«Aquest punt està, aproximadament, a uns 7 quilòmetres d'on en teoria es va perdre l'embarcació. És a dir, una distància prou considerable tot i que els repetidors podrien captar. De fet, amb anterioritat, l'altre senyal li posiciona a l'autopista del Barranc».

Davant aquesta informació, Susanna Griso, presentadora del programa, ha volgut preguntar una cosa. «Això vol dir que podria haver llançat els cossos de les nenes, tornar a terra i fugar-se?». I la resposta del periodista ha estat molt clara: «Efectivament i totes les hipòtesis estan obertes».

A això ha afegit: «De fet la jutgessa manté l'ordre internacional de recerca davant la possibilitat que existís. S'obre la possibilitat que pogués estar amb vida i que estigués en un altre lloc».

Tot i això, el col·laborador Nacho Abad ha rebatut la informació donada pel seu company. «Hi ha una mala interpretació respecte als posicionaments. Al mar no hi ha antenes i, per tant, les que donen cobertura a la mar estan en terra».

«Si tenim en compte que la llanxa està a unes 3 o 4 milles dins de la mar i que és un terreny obert, el senyal en terreny obert arriba. He parlat amb els investigadors. M'han dit que el rastre de Tomás Gimeno es perd al mar i no en terra ferma», concloïa.