Un vaixell topa amb una grua al port de Barcelona i s'incendia

El succés ha provocat una gran columna de fum negre, que s'ha escampat per la ronda Litoral

Un ferri de la companyia Grandi Navi Veloci (GNV) ha topat aquest matí a primera hora amb una grua al Moll Sud del port de Barcelona. Posteriorment la mateixa grua  ha caigut sobre uns contenidors, dos dels quals contenien productes inflamables. En concret, s'ha tractat de material corrosiu i substàncies perilloses per al medi ambient, que s'han incendiat, provocant una gran columna de fum que s'ha estès fins a la ronda Litoral. 

En aquest sentit, cal dir que Protecció Civil ha decidit activar en fase d'alerta el pla PLASEQCAT  per risc químic, mentre que l'Ajuntament de Barcelona també ha activat el seu corresponen pla municipal. Un cop tota la zona quedi neta, es desactivaran,  però el cos de Bombers ha explicat que «no hi ha hagut més que un incendi», i que no hi ha perill ni per a la població ni per als treballadors.  Mentrestant, l'equip de la policia judicial de la Guàrdia civil ha obert una investigació per esbrinar les causes de l'accident.

La zona del moll afectat per l'accident ha quedat completament desallotjada
La zona del moll afectat per l'accident ha quedat completament desallotjada | cedida

 

Imatge dels Bombers apagant l'incendi al port de Barcelona
Imatge dels Bombers apagant l'incendi al port de Barcelona | cedida

 

El fum  ha sorprès els conductors que passaven per la zona, i també s'ha pogut observar des de molts punts de la capital catalana. A través de les xarxes socials, molts usuaris han compartit algunes imatges del fum, sense saber què ha passat exactament. Fins al lloc s'han desplaçat dotze dotacions dels Bombers de Barcelona per apagar el foc i també efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). No hi ha hagut cap ferit,  però la zona ha quedat completament desallotjada de persones i camions.

Incendi en un garatge de Girona

Aquest matí els Bombers de la Generalitat també han hagut d'intervenir  per extingir un incendi declarat en un garatge comunitari  de Girona. El foc s'ha iniciat, segons el cos d'emergències, al quadre elèctric d'un bloc situat a la ronda del Fort Roig,  i ha omplert de fum tota l'escala. És per això que els veïns han estat evacuats de forma preventiva, i cinc dotacions han treballat per apagar les flames. 

Els Bombers treballen en un incendi en un garatge de Girona
Els Bombers treballen en un incendi en un garatge de Girona | Bombers

 

Tres ferits per un incendi a Figueres

A Figueres, a la comarca de l'Alt Empordà,  tres persones han estat ateses aquesta passada nit per un incendi declarat en un habitatge del carrer de Núria. Cinc dotacions dels Bombers han intervingut ràpidament, i han aconseguit extingir el foc  cap al voltant de les 07.30 hores. Ara bé, un home ha resultat ferit de caràcter menys greu, mentre que una dona i un nen també han necessitat atenció mèdica.  Tots tres han estat traslladats pel SEM a l'Hospital de Figueres.