Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla Valeria Quer

Valeria, germana de Diana Quer, trenca el silenci: «He renascut després de morir»

La tragèdia de Diana Quer va canviar la seva vida per sempre

Diana Quer és el nom de la noia que lamentablement va omplir les portades de tots els mitjans de comunicació del país el 2016. I és que el 22 d'agost d'aquell any es va perdre la pista. 497 dies després va ser trobada sense vida i el seu assassí, 'El Chicle', va ser detingut i condemnat a presó permanent revisable.

Des d'aquella fatídica nit la seva família està destrossada i, en especial, Valeria Quer, la seva germana. Aquesta va patir la seva pèrdua, va veure que altres tragèdies de la seva vida van sortir a la llum i va fer front a un dolor immens.

Avui, però, sembla que la jove està sortint a la superfície, recuperant-se i intentant tenir una nova vida. Així ho ha reconegut públicament.

La desgràcia de Diana Quer i el patiment de Valeria

Aquest passat dilluns, la menor de les Quer va obtenir el Premi Dona 2022. Un guardó que va rebre de mans de Paco Lobatón i que li va atorgar la revista Fearless. Li va entregar igual que a altres dones famoses com Esperanza Aguirre o Fabiola Martínez.

Valeria Quer
Paco Lobatón va entregar el premi 'Mujer Fearless 2022' a Valeria Quer | Mediaset

Aquest reconeixement l'ha portat a concedir una entrevista a l'esmentada publicació i s'ha sincerat com mai. Per exemple, no ha dubtat a parlar de tot el patiment que va portar la tragèdia de Diana. En aquest sentit, el drama de la seva pèrdua li va causar un dolor enorme, alhora que va fer que caigués en trastorns d'alimentació.

És més, Valeria Quer ha reconegut que va entrar en una absoluta espiral d'autodestrucció, en què va començar a tatuar-se tot el cos com a autolesió.

Fins i tot ha confessat: «He tingut ganes de morir, però m'ha mantingut lligada a la vida estar aquí ara. La il·lusió que el dia de demà pugui formar una família i que surti bé perquè penso que m'han passat tantes coses dolentes que ja ha de venir una cosa bona d'una vegada».

En aquest punt, ha afirmat que «això de Diana no ho he superat. Això és un trauma entre alguns més que tinc i una por. Aquestes espinetes les guardo per tractar-les quan cregui que estigui preparada».

Com és lògic, se li ha preguntat sobre 'El Chicle' i la seva condemna. I en aquest sentit ha manifestat que «la dona no està protegida mentre hi hagi lleis com les que hi ha. Em sembla una vergonya que aquestes persones que té una dona o una filla, agafin Diana, abusin d'ella i la matin».

Foto de Diana Quer.
Valeria ha patit molt pel que va passar amb Diana | Cedida

Per això, ha afirmat amb rotunditat que «hauria d'existir la cadena perpètua perquè aquestes persones no tenen cura i no es rehabiliten».

Diana Quer, ajuda clau en el seu renaixement

Després de tots els mals moments viscuts, Valeria Quer reconeix que ha renascut com el fènix. Ho ha fet després de «molt temps fent-ho malament, disgustant els meus pares i autodestruint-me». Per això s'està esborrant tots els tatuatges i està en mans professionals per tractar els seus trastorns d'alimentació.

Ara vol ser «una dona amb una família». Pensa que «he de viure per Diana i per mi».

Valeria Quer amb el seu pare
Valeria Quer vol començar una nova vida | GTRES

En aquests moments es troba formant-se per poder treballar al món de la moda i del disseny. Un somni aquest a què se suma el de poder arribar a formar la seva pròpia família. I té clar que tot això ho aconseguirà amb ajuda de Diana Quer, ja que diu que la protegeix des del cel.

Fins i tot, ha manifestat que sap que aquella és la que s'ha encarregat d'ajudar-la a tornar a tenir ganes de viure-hi.