Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un dels incendis d'aquesta nit al barri de Sant Andreu de Barcelona.

Un piròman crema una dotzena de vehicles al barri de Sant Andreu de Barcelona

Els Mossos d'Esquadra l'han detingut a les 3 de la matinada després de cremar set motos i cinc cotxes

Un dels incendis d'aquesta nit al barri de Sant Andreu de Barcelona.
Un dels incendis d'aquesta nit al barri de Sant Andreu de Barcelona. | Teresa Berni (Twitter)

 

Al voltant de les tres de la matinada els Mossos d'Esquadra han detingut al barri de Sant Andreu de Barcelona una persona d'uns 35 anys de nacionalitat espanyola i veïna del barri que havia causat diversos incendis contra cotxes, motocicletes i contenidors. En total, l'home, detingut per un delicte d'incendis amb sis focus, ha cremat cinc cotxes, set motos i dos contenidors i ha estat detingut mentre estava intentant cremar un no cotxe. Els Mossos l'han traslladat a la comissaria on després de declarar haurà de ser posat a disposició del jutge. Ara per ara no es coneix què ha motivat aquest home a cometre els incendis ni tampoc se n'ha conegut cap reivindicació política.

El barri de Sant Andreu en flames en menys de 30 minuts

El periple piròman del detingut, des del primer incendi fins que ha estat detingut pels Mossos, no ha durat més de 30 minuts. Ha arrencat a les 2.27 hores a l'avinguda Meridiana amb l'incendi d'un turisme amb danys importants i dos ciclomotors calcinats i danys ocasionats en una persiana i rètol d'una botiga. Al carrer de Bartrina, a les 2.38 hores ha incendiat dues motocicletes i quatre turismes amb danys importants, en dos punts del mateix carrer.

Incendi de vehicles al barri de Sant Andreu de Barcelona.
Incendi de vehicles al barri de Sant Andreu de Barcelona, aquesta matinada. | Teresa Berni (Twitter)

 

A la cantonada del carrer de Coroleu amb Gran de Sant Andreu s'ha cremat un contenidor d'orgànic quan faltaven pocs minuts per les tres de la matinada. Al mateix punt, amb rambla d'Onze de Setembre el detingut ha cremat dues motocicletes que han quedat molt afectades. A la plaça de Miquel Casablanca i Joanico ha cremat un darrer ciclomotor abans de ser detingut, mentre intentava cremar-ne un altre a un carrer del costat.

Tot i la espectacularitat dels incendis no s'han de lamentar ferits

Tot i que la detenció l'ha fet una patrulla de seguretat ciutadana dels Mossos d'Esquadra, agents de la Guàrdia Urbana s'han desplegat a la zona per intentar caçar el piròman que en menys de mitja hora ha omplert de flames el centre d'aquest barri de la ciutat. Els Bombers de Barcelona han treballat de manera coordinada amb la policia de la ciutat per apagar els incendis dels vehicles. No s'han de lamentar ferits.  Durant el matí diverses grues de les companyies d'assegurances dels vehicles afectats han anat retirant els cotxes i s'han iniciat els tràmits de denúncia per poder gestionar el cobrament pels danys ocasionats durant aquest nou acte de vandalisme a la ciutat de Barcelona.