El vídeo d''España Global' que vol millorar «la reputació democràtica» del país

Carles Puigdemont ha qualificat el projecte de «propaganda» encarada a posicionar-se davant el judici per l'1-O

Ana Botín, presidenta del Banc Santander, defensa la Constitució en un vídeo de 'España Global' | Youtube

«No hi ha res tan valuós com la veritat». És el lema de la nova campanya que ha impulsat el govern espanyol sota l'entitat 'España Global', antigament 'Marca España', a escassos dies perquè els polítics empresonats siguin jutjats per l'1-O. Es tracta d'un vídeo on diferents personatges rellevants del país parlen dels «valors de l'Espanya real», convençuts que està «al nivell de les nacions més obertes i desenvolupades del món»

Tot i que l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha qualificat el vídeo de «propaganda» per posicionar-se sobre el judici de l'1-O, el Ministeri d'Assumptes Exteriors i, de rebot, Irene Lozano, secretària del projecte, defensen que l'objectiu és potenciar la imatge de marca del país per «millorar la reputació espanyola al món».

Defensen Espanya com un país lliure, explica Lozano, basant-se en l'organització independent 'Freedom House', que «elabora un índex de països lliures, parcialment lliures i no lliures» en el que «Espanya hi apareix com a lliure amb 94 punts sobre 100». I parlen també de veritat: «En temps de desinformació, la defensa de la veritat és essencial. Gràcies per explicar-la», agraeix l'organisme als personatges que participen en la campanya.

Hi ha un cuiner amb dues estrelles Michelin que viu als EUA, el secretari general de l'OCDEla presidenta del Banc Santander, Ana Botín, i el periodista Iñaki Gabilondo, entre d'altres.  

Puigdemont: «És una oficina de propaganda»

Carles Puigdemont considera el vídeo una eina de posicionament de cara al judici de l'1-O | CatalunyaDiari.cat

 

La secretària de 'España Global' va respondre ahir a Carles Puigdemont des de Londres, on es troba per una 'mini' gira de presentació del projecte que també l'ha portat a Brussel·les. «No és una oficina de propaganda», explicava Irene Lozano contradient l'expresident de la Generalitat, que ho qualificava ahir de «propaganda pagada entre tots» per marcar posició davant el pròxim judici pel procés.

«La reputació s'enforteix quan la gent que ha comès presumptes delictes va als tribunals», ha respost Lozano. Creu que si no s'estaria vulnerant el principi d'igualtat davant la llei. Per això Lozano ha lamentat també a la Cambra dels 'Lords' el «poc esforç» que ha fet Espanya per consolidar i millorar la seva «reputació democràtica», segons ella una de les grans missions a complir a partir d'ara.


Comentaris

envia el comentari