Un vehicle dels Mossos d'Esquadra

Ocupen els àtics d'un bloc de pisos i volen fer fora la resta de veïns a Mataró

Les imatges s0han compartit a través de les xarxes socials

El vídeo d'una discussió entre okupes i veïns a Mataró s'ha fet viral a les xarxes socials. Un grup de marroquins ha decidit ocupar els àtics d'un bloc de pisos ara però han decidit que volen fer fora a tots els veïns per poder ocupar la resta de pisos.

En les imatges es pot veure la tensió que hi ha entre els okupes i els veïns que es queixen del comportament que aquests estan tenint en aquest bloc de pisos situat al barri de Rocafonda i és que els ocupes han admès als veïns que viuen de manera legal als pisos que els volen fer fora: «Volem que tots siguin ocupes» respon un noi a la dona que està gravant el vídeo.

Intenten fer la convivència complicada

Els veïns es queixen que els ocupes estan omplint de cola l'ascensor i els panys de les portes d'alguns dels pisos. A més de deixar-ho tot brut, també criden i fan soroll per tal d'aconseguir que la convivència entre okupes i veïns sigui cada vegada més complicada, segons ha informat 'Patrulla Vecinal Mataró' a través del seu compte de Twitter i tal com es pot escoltar a les imatges enregistrades.

Cau una banda de distribució de marihuana a Catalunya

Fins a set persones van ser detingudes el passat 1 de setembre pels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i pertinença a un grup dedicat al transport internacional de marihuana.

Es tracta de set homes, d'entre 25 i 42 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Barcelona, Mataró, Castelldefels i Cubelles. El grup criminal es dedicava a crear empreses de distribució de fruita per fer enviaments de marihuana. Concretament, amagava la marihuana entre una partida de fruita i contractava una empresa de transport terrestre per fer l'enviament a una ciutat europea amb l'objectiu de dificultar la seva localització.

D'aquesta manera, el grup criminal no es dedicava al cultiu directe de la droga sinó que oferia les seves empreses per fer enviaments internacionals.