Fotomuntatge d'un cotxe de policia i un mòbil amb un perfil d'Instagram

Violen en manada a dues nenes de 12 anys a València

La Policia Nacional continua buscant els sis autors de l'agressió sexual ocorreguda a Burjassot (València)

Preocupació pel brutal succés esdevingut dilluns a la tarda en una casa abandonada de Burjassot (València). Dues nenes de 12 anys van ser víctimes de dues agressions sexuals, una grupal i l'altra individual. La Policia Nacional encara no ha trobat els responsables.

Segons ha revelat el diari 'Levante', la Policia Nacional investiga la violació grupal a una nena de 12 anys, i la violació individual a una altra de la mateixa edat. Les dues menors no coneixien els seus agressors, i havien quedat amb dos després de conèixer-se i parlar a través d'Instagram.

El succés ha generat una gran preocupació entre les autoritats, ja que és la segona agressió sexual greu que va tenir lloc a Espanya en pocs dies. Una altra jove va ser agredida en grup a la platja de la Malagueta, a Màlaga, el 9 de maig. Gairebé la meitat de víctimes de delictes sexuals són menors.

Va poder demanar ajuda a través d'Instagram

Segons el diari valencià, una amiga de les víctimes hauria donat la veu d'alarma en ser alertada per una d'elles. I és que una de les dues víctimes li va explicar a través d'Instagram què estava passant. La nena els ho va explicar als seus pares i aquests van posar els fets en coneixement de la Policia Nacional.

Imatge d'un mòbil amb un perfil d'Instagram d'una noia
Els agressors van fer servir Instagram com a esquer | Arxiu

Els agents van posar en marxa un operatiu policial per trobar com més aviat millor les menors. Al dispositiu van participar també les policies locals de Godella, Burjassot i Rocafort. La nena que va demanar ajuda no sabia on era, ja que cap resideix en aquella zona.

Les víctimes són de municipis molt allunyats de la zona on s'estava produint l'agressió, i no sabien donar la ubicació. La nena només va poder precisar que eren en un edifici en ruïnes, a prop d'una parada de metro. La policia va pentinar durant hores fàbriques i cases abandonades de la zona.

Primer van dir que era una broma

La comunicació entre les nenes a través de la xarxa social va permetre a la policia trobar-les, cap a les onze de la nit. Una de les menors ja era a casa i l'altra de camí a casa seva. Inicialment van intentar fer creure que es tractava d'una broma i que s'havien inventat el relat.

Tot i això, un dels pares va decidir portar la seva filla a l'hospital per confirmar la possible existència d'una agressió sexual. I evidentment, les proves mèdiques van demostrar lesions compatibles amb les violacions. Així doncs, la família va cursar la denúncia corresponent davant de les autoritats i es va obrir una investigació.

El cas és a les mans dels experts de la Unitat d'Atenció a la Família i a la Dona (UFAM). La principal hipòtesi és que les dues menors van quedar per Instagram amb dos nois en un lloc entre Godella i Burjassot. Les nenes van sortir cadascuna del seu municipi per quedar-hi.

El que saben fins ara

En un moment de la cita un va intentar mantenir relacions sexuals completes amb una de les nenes. Ella s'hi va negar, però el presumpte agressor sexual l'hauria forçat de manera violenta. En el transcurs de la violació, quatre menors amics més dels anteriors haurien aparegut en escena.

Dos agents de la Policia Nacional d'esquena
La policia continua buscant els autors de l'agressió | Cedida

Segons la investigació, almenys cinc joves haurien sotmès l'altra menor a una violació grupal. La seva amiga havia aconseguit marxar i avisar a través d'Instagram una tercera el que estava passant. La Policia Nacional intenta ara identificar els autors, de moment sense èxit.

Els investigadors han pres declaració a les dues víctimes i estan confrontant les dades per trobar els violadors. De moment, però, ja hi ha hagut un avenç important, i és que han localitzat el lloc on s'ha produït l'agressió. Ara, els agents han posat els fets en coneixement de la fiscalia de menors.