Supermercat on Noelia de Mingo va cometre les agressions.

Virginia, la caixera que va tenir un ictus a l'estiu i va ser apunyalada a Espanya

Virginia, la dona de 46 anys que va ser apunyalada aquest dilluns al matí, s'havia recuperat recentment d'un ictus, i ara es troba en estat greu

Noelia de Mingo ha atacat de nou. La sanitària inhabilitada que pateix esquizofrènia paranoide va ser detinguda aquest dilluns al matí després d'agredir una treballadora i la propietària d'un negoci. Els fets van passar al voltant de les dotze del migdia al supermercat Unide Market, a El Molar, una localitat de la Serra de Madrid

 

Noelia va clavar una punyalada al braç de Pilar, de 53 anys, mentre aquesta, la propietària, intentava protegir a Virginia, l'altra víctima, que treballa a l'establiment com a caixera. Virginia va patir un atac més greu al pit, a l'altura del cor, que Noelia de Mingo li va fer amb un ganivet de pernil. Per aquest motiu, el seu estat de salut és més greu que el de Pilar.

 

A més, la complexió de Virginia no és robusta, i recentment s'havia recuperat d'un ictus a què va haver de fer front aquest mateix estiu. Va ser traslladada ràpidament pel Summa a l'Hospital Doce de Octubre de Madrid, on va haver de ser sotmesa a una intervenció quirúrgica. En el cas de Pilar, la cosina política de Noelia de Mingo, està ingressada a l'Hospital de La Paz, també a Madrid. El seu marit, cosí de l'homicida, va destacar que «la meva dona està viva de miracle».

 

Els fets: diverses punyalades, persecucions i un clàxon

Noelia de Mingo, de 49 anys, viu sota la supervisió de la seva mare de 81 anys. L'anciana és qui vetlla perquè la seva filla es prengui la medicació, però aquell matí va haver d'anar a una cita mèdica. La doctora es va quedar sola a casa i no va prendre les dosis, cosa que va provocar un nou brot psicòtic que va fer que de Mingo sortís al carrer amb el ganivet de cuina. Va anar directament al supermercat i, en concret, cap a Virginia.

 

En el moment de l'agressió, la dependenta estava ajudant a un client a col·locar la compra a les bosses. El comprador també va mirar de defensar Virginia colpejant Noelia de Mingo amb el carro. La propietària, Pilar, va defensar la seva assalariada, fet que va fer que Noelia de Mingo l'ataqués a ella. La va apunyalar al braç, va sortir corrent darrere seu pel carrer i va tornar a clavar-li el ganivet dues vegades, en aquesta ocasió, per l'esquena.

 

Pilar es va refugiar en una farmàcia veïna, local que, com altres d'aquell carrer, van tancar les portes per protegir els treballadors i els clients. Uns minuts més tard, gràcies a la intervenció d'un conductor que passava per allà de manera casual, Mingo es va quedar petrificada i no va continuar agredint Pilar, que va escapar. El conductor va començar a tocar el clàxon i va aconseguir frenar Noelia.
 

Fotografia de Noelia de Mingo el 2003 y com és en l'actualitat.
Fotografia de Noelia de Mingo el 2003 y com és en l'actualitat. | La Noticia Digital

 

En canvi, Noelia de Mingo va quedar amagada en una cantonada del carrer, però sense deixar anar el ganivet tot i la insistència dels testimonis. Així, Pilar també va intentar agredir els agents de la Policia Local que es van presentar a l'escenari dels fets. No obstant això, els efectius van aconseguir reduir-la sense patir cap agressió.

 

Actualment, l'homicida, que el 2003 va agredir a vuit persones, tres de les quals van perdre la vida, està internada a la unitat de Psiquiatria de l'Hospital Infanta Sofia. En els propers dies passarà a disposició judicial.