Esther López somrient

L'últim Whatsapp que va enviar en vida Esther López: va ser a la seva mare de matinada

Ara s'ha revelat l'última cosa que va fer Esther López

Esther López ja ha pogut ser enterrada, però el cas continua obert. Els investigadors segueixen intentant esbrinar què li va passar a la jove i, els últims dies, s'han centrat a analitzar la cuneta on va ser trobada. I és que tenen com a principal hipòtesi que va ser atropellada a la matinada que va desaparèixer.

Precisament per trobar més pistes i amb qui va poder posar fi a la seva vida, ara s'està analitzant a fons el mòbil de la noia. I això ha permès conèixer l'última cosa que va fer amb el seu telèfon. En concret, va enviar un Whatsapp a la seva mare, Carmen.

Esther López va enviar un últim missatge

A l'informatiu d'Antena 3 és on s'ha revelat que la noia va utilitzar el telèfon a la matinada en què va morir. Així s'ha explicat que «a les 05:40 Esther va enviar un missatge de WhatsApp a la seva mare».

Fotomuntatge d'una Guàrdia Civil i la cara d'Esther López, la jove de 35 anys desapareguda
El telèfon d'Esther López registra l'enviament d'un Whatsapp a les 05:40 | EP

De la mateixa manera, s'hi ha afegit: «A les 05:50 Carmen es desperta, perquè treballa a un forn. Com veu que la seva filla no ha tornat, li truca i el telèfon ja està apagat. Per això podem dir que aquests deu minuts són clau? Hauria pogut morir en aquest temps?».

Serafín Giraldo, inspector de policia, és qui ha hagut de respondre les dues preguntes. I ha estat molt contundent sobre això: «El telèfon ens revelarà moltíssima informació perquè a les dades de GPS hi ha la nostra vida. I perquè sabrem les relacions que té, les darreres trucades i els últims missatges».

«Sobre aquests deu minuts cal saber si va ser ella qui va enviar aquest Whatsapp, perquè els telèfons es desbloquegen ara amb un dit. I es va poder fer servir el dit per desbloquejar el mòbil. Ara l'únic que sabem és que des del telèfon va sortir un missatge per a la seva mare».

Muntatge fotogràfic d'Esther López.
El cas d'Esther López encara no està resolt | Catalunya Diari

En aquest sentit, a La Sexta, Manu Marlasca ha donat una dada important. Ha indicat «és en aquests deu minuts on la Guàrdia Civil estableix la franja de la mort de López».

El telèfon pot resoldre molts dubtes sobre el cas d'Esther López

En aquest punt, se li ha donat la paraula a l'informatiu d'Antena 3 a Manuel Huerta, pèrit judicial i expert en mòbils. Sobre les esmentades qüestions ha afirmat: «Tant a l'apagat coordinat de la bateria dels processos com en un apagat abrupte, el telèfon segueix registrant una sèrie de coses».

Després ha deixat de manifest que aquest dispositiu podria donar llum a les hipòtesis de la seva mort. Ha explicat: «Tots els mòbils porten un sensor d'acceleració i de posició, per això si el telèfon ha patit un cop i ella el portava, aquest acceleròmetre és capaç de mesurar la força de l'impacte si has caigut, has tingut un accident . Totes aquestes coses es queden registrades al mòbil».

Fotomuntatge d'Esther López i una zona on se la va buscar
La Guàrdia Civil està centrada al seu mòbil i a la teoria de l'atropellament | Europa Press

Giraldo ha donat suport a les declaracions d'Horta dient: «Efectivament, són dades que els investigadors han de conèixer i que necessitaran en els pròxims dies».

Així mateix, ha volgut deixar clar que, malgrat que hi ha una teoria principal sobre què va passar a Esther, «cal esperar l'últim informe de l'autòpsia. Serà l'anàlisi dels líquids del cadàver. Tant aquest informe com el mòbil aportaran moltíssimes dades així com la investigació que s'ha fet fins ara, evidentment».

Tots aquests elements són els que es preveu que facin llum respecte a què li va passar a la val·lisoletana. I no només això sinó també si hi va haver un responsable de la seva mort i, és clar, qui és.