Imatge d'una dona entrevistada a la platja

Ocupen un xalet de luxe a primera línia de platja a Espanya: «No és per gust»

Una família està vivint a la casa de luxe d'una parella estrangera

L'okupació segueix sent a Espanya una de les grans preocupacions dels ciutadans i un dels temes que causen més controvèrsia.

Centenars de famílies es veuen obligades a entrar a viure a cases abandonades o en les que no hi viu ningú. No és una situació agradable per als propietaris perquè es queden sense casa seva. En la gran majoria d'ocasions, tampoc és fàcil per als okupes.

És cert, però, que en alguns casos els okupes entren en una casa per gust i no per necessitat. Es tracta de l'«okupació de luxe», que també s'està produint al nostre país.

Aquestes persones, que no necessiten viure a cases alienes, hi entren a la força. A més, aconsegueixen estar en habitatges molt grans, amb tota mena de luxes i en zones privilegiades.

El programa Espejo Público ha destapat aquest dimarts el cas d'una família que es podria considerar fent una «okupació de luxe». Tot i això, ells asseguren que no és així.

Es tracta d'una família amb quatre menors que està ocupant una casa a Màlaga. Però no qualsevol casa. Es tractaria d'un xalet de luxe situat a primera línia de platja, a la localitat de Mijas.

Això s'ha conegut després que una empresa de desocupació anés a l'immoble, contractada pels propietaris de la casa, per desallotjar la família.

Després que tot això succeís, la família ha concedit unes paraules a Espejo Público, amb les quals ha volgut defensar la seva situació.

«Tenim quatre menors i estem aquí per no estar tirats a la platja, no estem en primera línia de platja per capritx», ha afirmat la dona que ha parlat amb la reportera.

«Estem per necessitat i refugiats perquè no tenim recursos. No per gaudir de la platja», ha seguit explicant la mateixa dona.

Seguint amb la conversa, aquesta persona ha arribat a admetre que els serveis socials coneixen el cas. «Serveis socials sap que som aquí», ha afirmat, per després continuar: «Que ens donin un habitatge i nosaltres marxarem». 

S'ha aturat el desallotjament a causa de la mort d'un familiar

Així doncs, la família assegura que està en aquesta situació per necessitat. La cosa sembla que canviarà durant els pròxims dies.

De fet, el desallotjament que s'anava a dur a terme finalment no s'ha realitzat. La família okupa sembla que va perdre un ésser estimat en els últims dies i això hauria provocat que, per humanitat, l'empresa frenés la desocupació. 

Aquesta empresa hauria comunicat els fets a les persones que la van contractar, una parella estrangera. Així doncs, entre tots haurien acordat donar uns dies de marge als okupes, mentre passen el dol.

Tot i això, els treballadors de l'empresa del desallotjament s'han mostrat contundents: «L'habitatge el recuperarem, però no serà ara, sinó en uns dies».

La situació es va aturar. Malgrat tot, és possible que pròximament s'arribi a un acord entre els okupes i els propietaris de l'habitatge.

I és que la parella d'estrangers no pretén denunciar les persones que viuen a casa seva, i s'han mostrat molt comprensius.

De fet, tal com han captat les càmeres del programa, l'empresa de desallotjament ha transmès un important missatge als okupes.

Segons sembla, la parella propietària ha ofert com a solució cedir-los un altre habitatge durant uns mesos perquè abandonin casa seva. D'aquesta manera la família podria rebre l'ajuda que ja han sol·licitat per tenir la seva pròpia casa.