Imagen de Xavior, niño hallado sin vida en Iowa

Troben sense vida Xavoir, un nen d'11 anys desaparegut misteriosament al juny

L'infant va desaparèixer l'últim dia de classe del curs passat

Xavoir Herrelson ha estat trobat sense vida després de diversos mesos de recerca. El nen, de només 11 anys, va desaparèixer el passat mes de juny. Des d'aleshores, un dispositiu de recerca ha estat treballant en el cas i malauradament acaben de trobar el cos sense vida del menor.

Els fets han tingut lloc a Iowa, als Estats Units, al comtat de Poweshiek. Alguns efectius especialitzats van trobar unes restes humanes a finals de setembre. Fa pocs dies es va confirmar que, efectivament, les restes trobades pertanyien a l'infant desaparegut al juny. El cos sense vida del menor va ser trobat a una zona rural al nord-oest de Montezuma.

El dispositiu de recerca del menor continuava actiu després de quatre mesos i el van buscar pertot. Hi van participar fins a 375 voluntaris. De moment, s'ha aconseguit confirmar la identitat del cos, però no s'han donat dades sobre les causes de la mort de Xavior. Tampoc han aconseguit esbrinar el possible motiu de la seva desaparició.

Va desaparèixer l'últim dia de classe

Les dades obtingudes fins ara no aporten gaire informació del cas. Només se sap que el menor va desaparèixer l'últim dia de classe, un fet molt estrany. Per tant, es desconeixia on era des del mes de juny. Ningú s'hauria imaginat que no tornarien a veure el nen després de l'últim dia de classe, una jornada que va ser normal segons tots els professors. 

Com que començaven les vacances d'estiu, els docents del centre van assegurar que l'infant es va acomiadar de manera normal. Va desitjar unes bones vacances als companys i professors i va marxar.

Abans de la troballa del cos del menor, una de les seves professores hauria parlat sobre aquell dia: «Mai penses que és una de les últimes vegades que veus a algú. Reso perquè no sigui així».

Aquesta mateixa professora també va voler donar algunes dades sobre el nen, deixant clara la seva gran sorpresa davant dels fets.

«Sempre es preocupava perquè estiguessis de bon humor i tinguessis un somriure a la cara», assegurava. Unes declaracions que va fer abans de conèixer la mort de l'infant.

Després de conèixer la notícia, ni la família ni el col·legi s'han volgut pronunciar al respecte.

No es coneix el motiu de la desaparició ni de la mort

Així doncs, es tracta d'una notícia que ningú volia rebre i que ha impactat i consternat molt. Fins al moment no s'havia sabut res més del menor, va desaparèixer l'últim dia de classes i ningú el va tornar a veure.

Aquell dia, com sempre, va anar a classe i poques hores més tard havia desaparegut per sempre. Però mai s'ha parlat de com va poder desaparèixer, per tant podria haver desaparegut per voluntat pròpia o hi podria haver més d'una persona implicada.

El cas s'agreuja ara que el menor ha estat trobat sense vida. De moment, no s'han donat detalls sobre què li va poder passar ni s'han confirmat les causes de la mort.

Tampoc han revelat si es tracta d'un accident, d'un homicidi, d'una desaparició provocada o, simplement, d'un cas aïllat i voluntari.