Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ithaisa Suárez i Yéremi Vargas

La mare de Yéremi Vargas trenca el silenci després de la detenció per abusos del pare

La mare de Yéremi Vargas es pronuncia sobre la investigació oberta al pare del seu fill i deixa clara la seva opinió al respecte

La mare de Yéremi Vargas, Ithaisa Suárez s'ha pronunciat després de fer-se pública la detenció de la seva exparella dimarts passat. Juan Francisco Vargas va ser detingut per les autoritats després de ser denunciat per presumptes abusos sexuals cap a la seva filla de 13 anys.

La notícia va causar forta commoció en els mitjans de comunicació i moltes reaccions. Tots els ulls ara estan posats en el pare del petit desaparegut fa 14 anys, i Ithaisa ha trencat el seu silenci.

L'acusat va ser detingut a la matinada de dilluns passat 30 d'agost i posat en llibertat condicional dimarts. La nena, a causa d'una relació posterior, va denunciar a Vargas per un presumpte delicte d'agressió sexual iniciant així una investigació.

Les primeres paraules de la mare de Yéremi Vargas després de la detenció

El petit Yéremi Vargas va desaparèixer mentre jugava en un descampat pròxim a casa seva. Tenia només set anys i la notícia va commocionar tot el país. No es va poder descobrir res ni s'ha trobat cap pista durant 14 anys. 

Ara, la detenció del seu pare ha reobert les ferides i ha donat lloc a tota classe d'especulacions. Ithaisa ha volgut posar fre als rumors que circulen per les xarxes socials. 

Juan Francisco ocupa ara la primera plana del cas del seu fill. Són molts els que es pregunten sobre la seva possible implicació en la desaparició, però la mare de la petita ho té clar.

«Aquest tema que ha passat avui no té absolutament res a veure amb el que li va passar al meu fill». Aquestes han estat les paraules amb què Ithaisa desvincula la que va ser la seva parella amb la desaparició de Yéremi.

Suárez també ha volgut deixar clar que el que ha passat amb Juan Francisco no perjudicarà el cas del seu fill. «No afectarà el cas de la desaparició i reobertura de procediment de Yéremi», afegia.

Juan Francisco ja va ser investigat per la desaparició de Yéremi

La detenció del pare del petit, desaparegut fa 14 anys a Vecindario, ha desencadenat tota mena d'especulacions. Podria tenir alguna classe de relació amb el que li ha passat a Yéremi? La veritat és que Vargas ja va ser investigat per això.

Juan Francisco va ser dels primers a ser interrogats per la policia. Sempre es va sospitar que algú de l'entorn del petit hagués sigut l'autor de la seva desaparició. No obstant això, el pare del nen va ser descartat en comprovar que tenia coartada.

En el moment en què es va produir la desaparició de Yéremi, el seu pare es trobava al Ral·li Gran Canària. De fet, la Guàrdia Civil el va parar en un control de trànsit.

Segons fonts policials, el cas de Yéremi «mai s'ha abandonat ni es deixarà». La investigació oberta ara a Juan Francisco per un presumpte delicte d'agressió sexual, no desviarà l'atenció.

 «En principi no hi ha vincle entre els dos casos», asseguren des de la Guàrdia Civil, encarregada d'investigar la desaparició de Yéremi. Tant per a la família del petit com per als investigadors, el seu principal sospitós té nom i cognoms.

Es tracta d'Antonio Ojeda, conegut com 'El Rubio'. Un home que vivia a uns 50 metres de Yéremi i que va ser acusat el 2012 per agredir sexualment un menor. Per això, va passar cinc anys a la presó negant sempre la seva vinculació amb la desaparició de Yéremi. 

La família vol reobrir el cas

L'any 2018 la manca de proves va provocar que el cas s'arxivés. No obstant això, la família de Yéremi juntament amb l'advocat Marcos García Montes van sol·licitar la reobertura el juliol de 2020.

La seva intenció és seguir lluitant per conèixer el que ha passat al petit que ara ja tindria 22 anys. Itahisa Suárez confia a trobar el cos del seu fill per poder «superar el dol».