Yusuf Galán, l'únic espanyol condemnat pels atemptats de l'11 de setembre

L'han condemant a vuit anys de presó

Yusuf Galán
Imatge de Yusuf Galán durant una de les sessions del seu judici | Catalunya Diari

Vuit anys de presó ha estat la condemna que li ha imposat l'Audiència Nacional a José Luís Galán González, conegut com a Yusuf Galán, pels delictes de col·laboració amb el Daesh i per promoure la Gihad «virtual». Així, Galán s'ha convertit en l'únic espanyol membre d'una cèl·lula d'Al Qaeda condemnat a Espanya pels atemptats de l'11-S.

La Fiscalia demanava per a ell fins a 13 anys de presó, pels motius d'integració a l'organització terrorista, col·laboració amb activitats terroristes, auto adoctrinament i exaltació del terrorisme. No obstant això, la secció quarta de la Sala Penal l'ha absolt per integració i el condemna per un delicte de participació en una organització terrorista.

El DAESH amenaça d’atemptar contra el País Basc

Alerta per una nova amenaça terrorista contra Espanya. En aquest cas, la fundació simpatitzant amb el DAESH, Al Muntasir, ha amenaçat d'atemptar en el nostre territori, aquest cop ho faria contra el País Basc, tal com ho ha avançat el diari 'la Razón' i com es pot veure en un cartell propagandístic terrorista a les xarxes socials de l'agrupació criminal.

El missatge difós a través de les xarxes socials expressa en basc «només la mort» i també: «Oh creuats, no hem vingut des de fora! Mai ens descobrireuSom els vostres fills que aviat atacaran. Quan menys us ho espereu. L'Estat Islàmic mai ens va ensenyar de fronteres».

El terrorisme islàmic insta ara a matar imams perquè col·laboren amb la Policia | Twitter

 

Cal destacar que des de principi d'any, Espanya ha rebut tot un seguit d'amenaces terroristes. Concretament,un presumpte gihadista volia atacar Sevilla durant les grans celebracions que es fan a la ciutat per Setmana Santa. Tanmateix, la policia va detenir el jove al Marroc i van escorcollar la casa familiar a Andalusia.

En aquest cas, les amenaces van arribar a través d'un vídeo on el missatge era clar: «Les cèl·lules estan preparades. Els objectius designats. Estigueu preparats, us atacarem quan menys us ho espereu. Per si no ho sabíeu, els lleons de Barcelona es van venjar per la vostra campanya de detencions, i encara ens venjarem més».

En aquests mesos de 2019, Espanya ha rebut un total de sis amenaces del DAESH. En aquest sentit, el país encara continua mantenint el nivell d'alerta terrorista en quatre, d'un total de cinc nivells, després d'elevar-lo com a conseqüència de les amenaces de Setmana Santa. 

També pots llegir: 


Comentaris

envia el comentari