Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Una dona estén la roba a casa seva a la part alta de Tarragona davant d'un dels monuments de la Tàrraco Romana.

Els monuments de la Tàrraco romana protagonitzen una exposició al Museu d’Alcover

Aquest divendres tindrà lloc la inauguració de ‘Convivència. Els monuments de Tàrraco Patrimoni de la Humanitat al segle XXI’ al museu alcoverenc

Una dona estén la roba a casa seva a la part alta de Tarragona davant d'un dels monuments de la Tàrraco Romana.
Detall d'una de les imatges de l'exposició. | Laura Rodríguez

 

Tarragona és una ciutat on conviuen restes romanes amb els edificis del segle XXI. Per plasmar la coexistència d'aquests monuments amb la vida quotidiana actual, el Museu d'Alcover acollirà una exposició fotogràfica on es pot veure aquest contrast. És per això que aquest divendres 5 d'abril a les 19.00 hores, tindrà lloc la inauguració de l'exposició ‘Convivència. Els monuments de Tàrraco Patrimoni de la Humanitat al segle XXI’ al museu alcoverenc, a càrrec de la museòloga Montserrat Caballero Bassedas. 

Convivència dels monuments amb la vida actual

Es tracta d’una exposició fotogràfica dels catorze monuments de Tàrraco, la Tarragona romana, declarats patrimoni de la humanitat l'any 2000. Cadascun dels monuments ha estat retratat per un fotògraf del territori de manera que mostrés la seva existència en el segle XXI.

Amb aquestes imatges es vol explicar que els monuments deixen de ser una ‘escenografia’ i passen a  mostrar el seu paper i la seva relació amb la societat d'avui dia i, en definitiva, amb nosaltres. I això engloba tots els àmbits: urbanisme, turisme, cultura, cura i divulgació del patrimoni, destrucció del patrimoni, patrimoni cultural i natural, estètica, patrimoni desconegut...

La mostra, a més, també vol servir com a promoció d’aquests fotògrafs així com a eina de divulgació de la fotografia de creació. L’exposició ha comptat per a la seva realització amb la col·laboració dels museus que gestionen aquest patrimoni, principalment el Museu Arqueològic de Tarragona, el Museu Bíblic Tarraconense i el Museu d’Història de Tarragona, així com de diversos especialistes que han col·laborat en la informació que es proporciona.

També et pot interessar: