L'OMS i les autoritats aeronàutiques internacionals han donat a l'Aeroport de Reus l'Acreditació de Salut Aeroportuària.

L'aeroport de Reus tanca l'estiu lluny del volum de passatgers anterior a la pandèmia

El mes de setembre registra menys passatgers que l'agost | Les línies perdudes aquest estiu tornen a centrar l'activitat a la temporada turística

L'aeroport de Reus ha mantingut, durant el setembre, la mateixa dinàmica que a l'agost. Les xifres de passatgers i operacions són òbviament millors que les d'un 2020 amb confinaments i restriccions, però lluny de les de fa dos anys. En el cas del mes passat, 40.233 persones han sortit o arribat a l'aeròdrom reusenc.

La dada és un 74,9% inferior que la de l'any 2019 —i un 742,8% superior al setembre de l'any passat segons les dades d'Aena—. Pel que fa a les operacions, durant el mes passat se'n van registrar 1.286, una xifra menor fins i tot que el mateix mes de l'any passat. És un 14,1% menys que el setembre del 2020 i un 32,2% menys que el mateix mes del 2019.

La part positiva és que la dada implica superar les 1.164 operacions que es van dur a terme a l'agost d'aquest 2021. El que no s'ha superat és la xifra de passatgers, que a finals d'estiu es va situar en 45.477 durant el mes d'agost. Després de vuit mesos d'aturada, aquest mes de juny es va tornar a posar en marxa l'aeroport de Reus.

Tot i que s'ha començat a recuperar l'activitat, encara queda lluny de la d'un any normal. A més, les primeres iniciatives per desestacionalitzar-la no han fructificat. La pèrdua de la connexió amb les Illes Canàries implica tornar a centrar l'activitat aeroportuària a l'estiu.

Binter havia obert la línia Reus - Gran Canària amb la voluntat que fos un servei estable i que no s'oferís només durant la temporada d'estiu. Poc de tres mesos després de posar-la en marxa ha quedat cancel·lada. Suposa un revés per l'aeroport de Reus, un altre després que es perdessin, també, les connexions amb les Illes Balears que oferia Volotea.

Tot plegat enmig de la crisi general per la pandèmia, però havent de reaccionar, també, a la dràstica retallada de la Generalitat. El Govern català ha decidit reduir l'aportació econòmica en concepte de promoció de la Costa Daurada específicament entre els turoperadors que treballen a Reus. Una retallada que implica passar dels 2,25 milions d'euros anuals als 938.000 euros l'any.