Un avió de Binter embarcant passatgers a l'aeroport de Reus

Binter cancel·la la ruta aèria entre Reus i les Illes Canàries

L'aerolínia havia inaugurat la connexió el mes de juliol amb la intenció de mantenir-la tot l'any

La connexió entre l'aeroport de Reus i les Illes Canàries deixarà d'operar a finals del mes d'octubre. Així es pot constatar al web de l'aerolínia Binter, que oferia els vols des del passat mes de juliol. La línia s'havia implantat amb l'objectiu que funcionés durant tot l'any, però la companyia no ha registrat el moviment esperat i ha optat per cancel·lar-la.

De fet, a través del seu web ja no es poden comprar bitllets a partir del mes de novembre tal com ha informat Diari de Tarragona. Fonts de la companyia confirmen a TarragonaDigital que se suspenen els vols que unien l'aeroport de Reus amb el de Gran Canària cada dijous i cada diumenge. Les mateixes fonts apunten que l'ocupació mitjana de la connexió ha sigut «molt baixa» i ha provocat «grans pèrdues a la companyia».

Aprofitant l'operativa interna de l'arxipèlag, Binter promocionava la connectivitat des de l'àrea metropolitana de Tarragona amb totes les Illes Canàries. Era un dels avantatges que la companyia havia destacat des que va començar a promocionar la connexió aèria. Pel mateix preu, el bitllet des de Reus permetia fer transbord a Gran Canària per acabar arribant a qualsevol illa de l'arxipèlag.

La connexió es veia com una oportunitat turística per als dos territoris, però no hauria tingut l'èxit que s'esperava. Suposa un cop per a les previsions d'expansió de Binter, però també per la línia de recuperació de l'aeroport de Reus. A principis d'estiu ja es van perdre algunes connexions de Volotea amb les Illes Balears, i ara cau la de les Illes Canàries.

A més, en aquest darrer cas es tractava d'una connexió que s'havia plantejat com a fixa, durant tot l'any. Havia de servir per començar a desestacionalitzar l'aeròdrom del Baix Camp. L'arrencada de la connexió havia sigut molt destacable segons informava la companyia.

Des de l'aeroport de Reus es veia com una mostra més d'una temporada d'estiu que permetria capgirar la truita. L'impacte de la pandèmia ha anat acompanyat de la dràstica reducció de l'aportació econòmica de la Generalitat. En matèria de promoció s'impulsava la marca Costa Daurada entre les aerolínies i els turoperadors que treballen a l'aeroport de Reus. Aquest mes de maig, però, es va fer públic que el Govern retallaria els 2.250.000 euros que aportava anualment per destinar-hi 938.000 euros l'any fins al 2024.