Imatge virtual del projecte original de l'estació intermodal de l'aeroport de Reus

Reus entoma el trasllat de la intermodal si es garanteix la connexió amb l'aeroport

El govern central aposta per construir l'estació intermodal a Vila-seca per millorar-ne les possibilitats de connexió

Reus aposta per l'estació intermodal encara que no es faci al sud de l'aeroport. Des de l'Ajuntament es veu com un equipament clau per l'àrea metropolitana de Tarragona. És per això que, encara que no es construeixi on s'havia reclamat inicialment, se segueix donant suport al projecte.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, s'hi ha referit aquest dijous al matí. Ho ha fet durant una compareixença de premsa sobre el Parc de Lliscament preguntat per la premsa. El batlle manté que «defensem el pla de treball i el calendari pactat, però treballem des de la discreció i la prudència».

Ha insistit que «Reus defensarà sempre la millor solució, que sigui integral i respecti la connectivitat amb l'aeroport». El trasllat del projecte cap a Vila-seca que ahir es va posar fermament sobre la taula podria mantenir el consens territorial. Pellicer afegeix que «Reus és una ciutat de consens, que creu en l'àrea metropolitana i que suma a l'àmbit territorial».

El projecte es va arribar a posar en marxa fa més de deu anys, però va quedar aturat de seguida. És per això que l'alcalde considera que «el que és important és que avancem i que donem un servei de qualitat a la ciutadania». Deixa clar, això sí, que «en una zona metropolitana com la nostra hem de tenir garantia de connectivitat amb l'aeroport».

Aquest dimecres, durant la clausura de les Jornades Gresol, Sergio Vázquez va apuntar que l'estació intermodal té més possibilitats d'ubicar-se a Vila-seca. El secretari general d'infraestructures del ministeri de Transports argumentava que té «més funcionalitat ferroviària i més intermodalitat». Aquest plantejament del govern central neix d'un estudi d'Adif en aquesta línia.

Els següents passos han d'anar en la direcció de recollir el suport de la Generalitat i de les administracions locals de la regió. Vázquez explicava que «hem de buscar un projecte que tingui més funcionalitat per al sistema de transports en el seu conjunt». El canvi d'ubicació, de fet, considera que «és una decisió que està pràcticament presa».

El que es manté respecte al projecte inicial és la connexió d'aquesta futura estació amb l'alta velocitat. També s'ha previst que, precisament per garantir la intermodalitat, la instal·lació serveixi de punt d'enllaç amb el futur i també projectat tren-tramvia del Camp de Tarragona.