La Clínica Baviera, solidària un any més amb els nens sahrauís acollits a Tarragona

La clínica oftalmològica oferirà revisions de vista als infants acollits pel programa d'acollida 'Vacances en pau'

Un any més, diverses famílies de la regió de Tarragona han acollit a infants dels camps de refugiats del Sàhara per brindar-los un estiu diferent en el marc del projecte d'acollida 'Vacances en pau',  que compta amb la col·laboració de l'Associació Hammada i la delegació del Front Polisario a Catalunya. Enguany, han estat 22 famílies que han acollit 23 nens i nenes  que, a més de viure uns mesos aïllats de la greu situació que viuen als camps, actuen com a altaveu per difondre les condicions vitals i socials  en què es troben.

I així, també un altre any, la Clínica oftalmològica Baviera ha col·laborat amb el projecte d'acollida,  oferint revisions als infants sahrauís. Aquest pròxim dilluns, a partir de dos quarts de deu del matí, els oftalmòlegs i les oftalmòlogues duran a terme els reconeixements oculars als menors, amb la intenció de detectar als infants qualsevol mena de problema ocular.

La Clínica Baviera revisa la vista dels infants acollits pel programa 'Vacances en pau'. | Cedida.

 

Gran part dels menors pateixen problemes de refracció

Les proves s'efectuaran a les instal·lacions de la clínica a Tarragona, al carrer Pere Martell número 41, i consistiran en proves d'agudesa visual, biomicroscòpia i fons d'ull per tal de detectar qualsevol classe de problema ocular. Amb aquesta acció, es vol millorar la salut visual d'aquests infants que estan passant aquest estiu a la demarcació,  una acció que la Clínica Baviera considera essencial per als menors, ja que es creu que una part significativa d'ells pateixen problemes de refracció, és a dir, que els seus ulls tenen dificultats per enfocar.

I no tan sols això, ja que els infants també poden estar patint molèsties oculars com estrabisme, conjuntivitis irritativa originada pel xaloc,  queratitis o blefaritis seborreica. A banda de l'ajuda clínica que proporciona, el programa 'Vacances en pau' no només contribuirà a oferir als infants un servei mèdic del qual no disposen en el seu país d'origen, sinó que també els farà gaudir d'uns dies de vacances i d'activitats relacionades amb l'oci i la cultura.