Un grup de persones a l'Aeroport de Reus

L'aeroport de Reus tanca el novembre amb un 16% menys de visitants que fa un any

Les operacions s'han incrementat, però el trànsit de passatgers s'ha situat vora les 300 persones

Aquest mes de novembre l'aeroport de Reus ha rebut menys passatgers que el mateix mes de l'any passat. La baixada és del 16%, i és que per l'aeròdrom hi van passar poc més de 300 passatgers. Les operacions, per contra, s'han incrementat un 3,2% en relació amb el novembre del 2020.

La instal·lació aeroportuària no encara el final d'any amb bones perspectives. El final de la temporada d'estiu ha evidenciat la situació de l'equipament, que no passa per una bona tendència. El mes d'octubre, encara amb prou activitat, van passar-hi prop de 37.500 passatgers.

El passat mes de novembre, en canvi, en plena temporada d'hivern, el trànsit de persones ha baixat fins als 317 passatgers entre arribades i sortides. La pandèmia complica la comparació de les dades amb anys previs, però la caiguda respecte a l'any passat és del 16%. El novembre del 2019, l'últim abans de l'esclat del coronavirus, el nombre de passatgers que van arribar o sortir de l'aeroport de Reus va ser un 93,5% més elevat.

Fins al mes de setembre s'havia mantingut la tendència a l'alça pel que fa al moviment de passatgers. Molt lluny, encara, de les xifres anteriors a la pandèmia, sí que s'havien superat les del 2020. Ara, però, la dinàmica s'ha trencat i l'aeròdrom torna a patir una tendència negativa.

No hi ha ajudat que no fructifiqués una de les apostes per desestacionalitzar l'aeroport. Com a punt d'entrada a la Costa Daurada, el pes de la temporada d'estiu és pràcticament absolut respecte a la resta de l'any. La connexió estable amb les Illes Canàries que va obrir Binter havia de servir, a priori, per mantenir línies regulars durant tot l'any.

Més tenint en compte que la temporada alta a l'arxipèlag és la d'hivern. Finalment, però, no es va poder consolidar la proposta. Tampoc ha anat a favor de l'aeroport, com recorden alguns dels implicats, la dràstica retallada de la Generalitat al pressupost de promoció de la Costa Daurada entre touroperadors.

En relació amb el nombre d'operacions a l'aeroport de Reus, el novembre del 2021 sí que ha registrat un increment en totes dues comparatives. Se n'han produït 1.239 aquest mes passat, un 3,2% més de les que es van produir el mateix mes del 2020. I en relació amb el 2019 aquesta xifra encara és superior, havent registrat un 17,8% més d'operacions que el novembre de fa dos anys.