Dona esperant test PCR del coronavirus a Reus.

La demarcació de Tarragona tanca la setmana amb 106 nous contagis i una nova defunció per Covid-19

Després de dies sense cap mort per la pandèmia, es trenca la dinàmica i Reus augmenta el recompte de defuncions

Males notícies per tancar la setmana a la demarcació de Tarragona pel que fa a la pandèmia. La regió sanitària, concretament a Reus, ha sumat avui una nova defunció per coronavirus i deixa la xifra acumulada en 465 persones que han perdut la vida des del març. El nombre de casos positius reportats avui continua sent elevat, superant el centenar, amb 106 nous contagis entre Tarragona i les Terres de l'Ebre, que deixen l'acumulat en 5.879 positius de Covid-19.

Per regions sanitàries, a Tarragona els nous positius han estat 90, pel que fins ara ja hi ha hagut 4.750 casos. Les defuncions augmenten amb aquest mort a 401 i el risc de rebrot també augmenta amb més de deu punts i es troba ja al 214,20. La velocitat de propagació del virus també puja i ja està en 1,11. Segons dades facilitades pel Departament de Salut, en aquests moments hi hauria 70 persones ingressades als hospitals tarragonins i 11 a les Unitats de Cures Intensives. Precisament, en un reportatge avui a TarragonaDigital, el president del Col·legi de Metges de Tarragona adverteix que si el ritme continua igual hi haurà hospitals que acabaran col·lapsant, i és que algunes UCI ja es troben força plenes.

Reus a la baixa i Tarragona a l'alça

La situació a Reus es va estabilitzant però tot just aquest matí Salut ha anunciat que prorroga les mesures especials adoptades per frenar l'evolució de la pandèmia a la capital del Baix Camp. Precisament ha estat a Reus on avui s'ha reportat aquesta nova defunció —recordem que actualment hi ha un brot al mateix Hospital Sant Joan  que afecta, segons Salut, 26 persones—. Des de l'inici de la pandèmia, a la ciutat ja s'han mort 53 persones pel virus. El risc de rebrot, però, va a la baixa i ja està en 271,14 i l'Rt es troba al 0,76. L'hospital reusenc està sota força pressió i compta amb 28 persones ingressades i 4 a l'UCI, segons el Departament de Salut.

Pel que fa a Tarragona ciutat, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, anunciava aquest dijous que tenia la mirada posada en aquesta zona per la seva tendència a l'alça. De fet, a Tarragona el risc de rebrot va en augment i es troba al 130,47 amb una velocitat de propagació del virus de l'1,11, i des del març hi ha hagut 535 casos i 46 defuncions. Tanmateix la situació als hospitals de moment és més suau i hi hauria, segons Salut, 3 ingressats i 1 a l'UCI.

Situació estable a les Terres de l'Ebre

A la regió sanitària de les Terres de l'Ebre la situació es troba estable i amb tendència a la baixa. Així doncs, avui s'han reportat 16 nous positius i cap defunció, el que deixen la xifra acumulada en 1.129 casos i 64 morts des de l'inici de l'emergència sanitària. El risc de rebrot també descendeix i està en 90,42, igual que l'Rt que es troba al 0,94. En aquests moments hi hauria 28 persones ingressades i 4 a l'UCI segons Salut.