Pati del Palau de la Diputació de Tarragona

La Diputació injectarà 10 MEUR més per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus al món local

Ja havia aprovat altres 16 MEUR en la primera onada | Vuit d'aquests milions, a disposició dels Ajuntaments

A la Diputació de Tarragona no li ha tremolat el pols i ha anunciat que injectarà una nova bossa de 10 milions d'euros per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus a les comarques del territori. Ho ha aprovat al plenari d'aquest divendres, per unanimitat, i la nova bateria d'ajuts reforçarà la primera onada pública de 16 milions  d'euros que es va anunciar el passat 8 de maig, també amb el suport de tots els diputats de la cambra.

La presidenta de la institució, Noemí Llauradó, ha detallat que la immensa majoria d'aquesta injecció, fins a 8 milions d'euros, es posarà automàticament a disposició dels ajuntaments  tarragonins «amb la voluntat que els destinin allà on cal destinar-los». Ha avançat que serviran per oxigenar els plans municipals d'ocupació, ajudar i estimular el comerç local, reforçar la salut pública i reimpulsar l'educació, la cultura  i l'esport des de la primera línia del món local.

La Diputació ja ha desenfundat 26 MEUR a disposició del món local des de l'inici de la pandèmia

Els dos milions restants aniran cap a les entitats socials, la tasca de les quals ha estat de nou lloada per la presidenta, i cap a la promoció del turisme  de la Costa Daurada, on Llauradó ha reivindicat «el valor afegit de les dues marques turístiques de casa nostra —Costa Daurada i Terres de l'Ebre— en un context de poca afectació per la pandèmia» a diferència de moltes altres destinacions nacionals i estatals amb gran múscul turístic. La presidenta s'ha mostrat decidida a «fomentar la despesa pública i fer girar la roda» de l'economia del territori des del sector públic.

Noemí Llauradó, via telemàtica, ha insistit en «la voluntat de posar a disposició dels tarragonins tots els recursos públics possibles», i ha detallat que aquesta bossa de 10 milions surt directament del romanent de tresoreria que encara estalviava la Diputació. S'ha mostrat «molt preocupada per la destrucció de llocs de treball del territori» i ha subratllat la necessitat «de reforçar les polítiques socials» del món local, si bé la institució encara treballa en les línies d'ajuts  concretes que impulsarà per als ajuntaments per actuar de forma directa «tan aviat com sigui possible», i que anunciarà en els pròxims dies.