Pla general de la zona on va explotar un reactor a la planta de derivats d'òxid d'etilè a les instal·lacions de l'empresa IQOXE a La Canonja, sis mesos després del sinistre

Nou gir judicial: IQOXE hauria operat sense pla d'autoprotecció «des de l'inici de la seva activitat»

El sindicat CGT es fa ressò d'un nou atestat dels Mossos | La informació ja forma part de la causa judicial

A mitjans del mes de maig, quatre mesos després de la tràgica explosió  al Polígon Sud de la Canonja, sortia a la llum que l'empresa  IQOXE no disposava de cap pla d'autoprotecció en vigor —un document imprescindible i obligatori per poder operar— en el moment del succés, després que Protecció Civil  no donés per bones les versions que la química va proposar els anys 2017 i 2018.

Un nou pas endavant en la investigació  dels Mossos d'Esquadra, però, ha encès les alarmes de sindicats com la CGT, sempre bel·ligerant. «IQOXE La Canonja ha estat operant des de l'inici  de la seva activitat sense un pla d'autoprotecció homologat, amb el coneixement tant de la mateixa empresa  com de l'Administració competent», ha fet públic el sindicat aquest dijous tot atribuint les conclusions a un  nou atestat  dels Mossos presentat al jutjat el passat 11 d'agost.

El pla d'autoprotecció d'una empresa és un document imprescindible per a poder operar

La informació apuntaria, sempre segons la versió sindical, que malgrat les deficiències i les mancances demostrades, «IQOXE va estar funcionant amb tota normalitat i amb el consentiment  de les diferents Administracions fins a la data del gravíssim accident» del passat 14 de gener. «Si realment es confirma, ens trobem davant una situació especialment greu  que requereix una assumpció immediata de responsabilitats», ha opinat immediatament la CGT en un comunicat.

El pla d'autoprotecció d'una empresa és una documentació imprescindible  per al funcionament de l'activitat productiva de la companyia. Cal recordar que el cas IQOXE segueix encara en fase d'investigació judicial, que la causa apunta a quatre presumptes delictes i que la CGT forma part de l'acusació popular.