Imatge de l'espai de la ZAL al Port de Tarragona

El Port de Tarragona comença la urbanització de la Zona d'Activitats Logístiques

La construcció del primer de tres accessos a l'interior de la ZAL enceta el projecte, pressupostat amb 30 milions d'euros i un dels objectius principals de l'Horitzó 2023

L'adjudicació per part de l'Autoritat Portuària de la construcció del vial del perímetre nord-est que donarà accés a la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) ha engegat el procés per a fer les obres d'urbanització d'aquest espai del Port de Tarragona, que començaran el mes d'octubre El vial connectarà amb l'interior del Port a través del moll de Cantàbria i amb les carreteres C-31b i TV-3146, en aquest cas mitjançant projectes que es licitaran en els pròxims mesos.

Aquest projecte inicial posa la primera pedra de les obres d'urbanització de la Zona d'Activitats Logístiques, pressupostades amb 30 milions d'euros i previstes per a ser executades d'aquí a l'any 2023. La intenció de l'Autoritat Portuària és acollir inversions en el marc de l'Horitzó 2023, que és considerat el punt d'inflexió per al creixement del Port quant a tràfics, especialment en càrrega general.

El vial enceta les obres a la ZAL, una part important en els objectius de l'Horitzó 2023

En aquest sentit, les obres de la ZAL, que ocuparà gairebé 100 hectàrees, estaran acompanyades d'altres inversions estratègiques. Una que el Port considera clau per a esdevenir un important node logístic és la millora i la modernització, pressupostada amb vint milions d'euros, de la terminal interodal de La Boella. Està previst que enviï cinc trens diaris al nord d'Europa i tres més capa a l'interior de la Península.

A més, també es preveu que el 2023 es posi en funcionament la Terminal Guadalajara, que connectarà el Port amb un dels pols logístics més importants de l'Estat espanyol. Tot plegat, sumat a l'aposta del Port per la  intermodalitat amb la incorporació del ferrocarril com a alternativa sostenible, que enllesteix el que fa vora un mes i mig el president del Port, Josep Maria Cruset, considerava un «salt qualitatiu» que hauria de situar el Port «entre els més competitius de la Mediterrània».

De fet, en el comunicat emès pel Port de Tarragona per anunciar l'inici de les obres, Josep Maria Cruset considera que l'inici de les obres és un altre pas endavant per a assolir l'Horitzó 2023. «Un salt endavant per al Port i per al territori», ha considerat.

Els accessos donen el tret de sortida a les obres 

El projecte adjudicat contempla l'execució d'un vial de dos carrils per cada sentit, amb dues rotondes intermèdies que connectaran la ZAL amb els diversos accessos i la zona central del Port. Durant els pròxims deu mesos es construirà la instal·lació, que constarà de 1.300 metres de vials, i que serà la primera de tres peces dels accessos a la zona logística.

El Port aprofitarà les primeres obres dels vials per deixar preparada la plataforma on s'instal·larà el control d'accés entre el recinte portuari i la ZAL. L'acció es tracta d'un eixamplament de la plataforma per tal de poder-hi col·locar els elements necessaris per acreditar els vehicles que entrin i surtin del Port.

La primera part de les obres dels accessos viaris i ferroviaris, que continuaran fins a finals del 2023, comptaran amb una inversió inicial de deu dels trenta milions d'euros que es destinaran a tot el projecte urbanístic de la ZAL. Els altres dos projectes estan pensats per a construir vials de connexió interna i externa. D'una banda, un tram és el comprès entre la ZAL i el vial de la química situat a la intersecció entre l'autovia de Salou a Tarragona i la carretera TV-3148 de Vila-seca a la Pineda.

De l'altra banda, el tercer tram és el d'accés a la ZAL des de la carretera C-31b, la mateixa autovia de Salou a Tarragona, que es definirà amb una rotonda a l'alçada de la intersecció amb la TV-3146 i la indústria Dow Chemical.

Un impuls per al tràfic portuari, l'economia i l'ocupació

El Port de Tarragona ha volgut manifestar l'interès de l'inici del projecte per la innovació que suposarà en matèria d'organització i logística i per l'impuls que donarà al creixement del tràfic portuari i de l'economia de les zones adjacents al Port. En aquest sentit, la ZAL, que incrementarà un 20% l'espai per a l'activitat logística, també ha de contribuir a l'eficiència logística de les empreses i a la reducció de costos, però també es preveu que permeti crear més de 4.200 llocs de treball directes i indirectes.